Zaterdag 1A: VELO stelt thuis teleur tegen Argon

||||

In de voorspellingen werd uitgegaan van winst voor VELO, maar de werkelijkheid is vaak anders. Na tweemaal een voorsprong voor VELO stapten de bezoekers na negentig minuten met blijde gezichten en een 2-3 zege de bus in richting Mijdrecht.

Tekst: Louis de Letter      |    Foto’s: Fred Reuling

Het eerste wapenfeit was voor de bezoekers met een kopbal van spits Max Oliemans in de handen van VELO-doelman Dion van Wijk. Daarna nam VELO meer het initiatief en kwamen er in het eerste half uur de nodige doelkansen. Bij een voorzet van Sergi Roeleveld was er niemand voor het doel om af te ronden, Ramon Ripson schoot na een voorzet van Sergi op de paal en Rick Das en Lars de Jong konden met hun kopballen voorbereidend werk van Sergi Roeleveld ook niet verzilveren.

Na een half uur spelen was het wel raak. Na een actie van Roderick Meinema was er enige twijfel bij de Argon-doelman om een terugspeelbal wel of niet op te pakken of weg te trappen, waarna Meinema snel reageerde en met een kopbal VELO op voorsprong zette: 1-0. Vijf minuten later had Meinema de kans om de score te verdubbelen maar zijn inzet, op een assist van Sergi Roeleveld, werd via de doelman en de paal tot hoekschop verwerkt.

Kort voor rust scoorde Argon de onverwachte gelijkmaker. De diep gestuurde Giliano Eijken, toch al gevaarlijk met zijn snelheid en acties, profiteerde handig van de ruimte achter de VELO-defensie en verraste VELO-doelman Dion van Wijk met een subtiele boogbal: 1-1. Spits Rick van Mierlo kreeg uit een vrije trap van Daan van Rossum nog een doelkans, maar zijn kopbal ging naast het doel.

 

Na de thee probeerde VELO weer op voorsprong te komen, maar bij een inzet van Sergi Roeleveld en een vrije trap van Kenan Schenkeveld wist Argon-doelman Marijn van Wandelen dat met fraaie reddingen te voorkomen. Ook Mike Das dacht te scoren, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. In de 57e minuut toch de gewenste voorsprong voor VELO. Captain Ramon Ripson werd bij een doelpoging weggeduwd door een Argon-verdediger, waarna Daan van Rossum de toegekende strafschop feilloos wist te benutten: 2-1. VELO wilde doordrukken maar de inzet van Lars de Jong werd op de doellijn weggewerkt en Sergi Roeleveld zag in een één-op-één-situatie zijn inzet stranden op de voet van de Argon-doelman. Mitchell Weissenberg, Brent Biesheuvel en Joey Kouters kwamen binnen de lijnen voor Rick van Mierlo, Lars de Jong en Rick Das.

Na deze gemiste kansen van VELO was Argon wel succesvol in de afronding. In de 74e minuut viel de 2-2 via Ian Refos na een voorzet van Dylan Bergkamp en in de 78e minuut werd het zelfs 2-3 door Bas Boelhouwer op aangeven van Yannick van Doorn. VELO probeerde het nog wel om er in de slotfase tenminste nog een remise uit te slepen, maar met veel inzet wist Argon de voorsprong vast te houden en VELO de eerste nederlaag te bezorgen. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Stoffer droop VELO dan ook teleurgesteld af richting de kleedkamer.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder