Zaterdag 1A: Voorschoten’97 keer terug uit Zuidoostbeemster met driepunter

Blijde gezichten bij Voorschoten’97 na afloop van het duel tegen ZOB. De groengele formatie speelde een groot deel van de wedstrijd met een man meer, maar kon pas in de slotfase de zege veiligstellen. Door de overwinning neemt Voorschoten’97 een plek in de middenmoot in.

Tekst: Roland van der Linden

Voorschoten’97 nam tegen ZOB in de negende minuut al de leiding. Van een afstand van zo’n twintig meter schoot Thom Wijnalda (foto) de bal met buitenkant rechts over de doelman heen: 0-1. Na twintig minuten leek de 0-2 te vallen na een eigen doelpunt van de thuisploeg. De arbiter floot af en vervolgens kreeg een speler van ZOB zijn tweede gele kaart voor praten en moest ZOB met tien man verder. In de stand kwam tot aan de rust geen verandering meer: 0-1.

Counter

Na de doelwisseling bleef Voorschoten’97 de aanval zoeken, maar moest opletten niet tegen een treffer van ZOB aan te lopen uit een counter. Tien minuten voor tijd viel eindelijk de bevrijdende 0-2. Loyd van der Wilden schoot de bal in de verre hoek. Zes minuten later was het opnieuw raak. Thom Wijnalda bepaalde de eindstand op 0-3.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder