Met Haaglanden Voetbal op pad in Zuid-Spanje (6)

||||

Op dag 6 was het helaas niet het weer dat je in Zuid-Spanje verwacht. De zon liet zich sporadisch even zien en de wind was fris. De voetballers die heerlijk in de buitenlucht konden trainen, hadden daar geen last van.

Foto’s: Ton Beije, Fred Wolters & Sander de Hollander

,,Toch zit ik liever hier dan in Nederland, het is toch wat aangenamer hier”, liet voorzitter Sjaak Lispet weten, toen hij ’s middagstoeschouwer was bij een wedstrijd padel, waar de spelers van zijn club Full Speed op een fraai padelcentrum in Malaga fanatiek aan deelnamen. Lispet kon het niet laten en speelde ook kort een spelletje tegen één van de meegereisde sponsors van de club.

Terug naar de ochtend. Cameraman Fred Wolters ging met Full Speed mee naar het trainingscomplex Mijas Pueblo om daar videobeelden te schieten.

Pim Markering en Ton Beije zochten met de auto het complex Arroyo de la Miel op, waar eerst trainer Jan de Jong jr. met de selectie van Graaf Willem II/VAC aan de gang ging en later maakte ook Wesley Epskamp van RKDEO van dit veld gebruik om met collega Lodder een training voor de eerste en tweede selectie te verzorgen. Op de velden met spelers van beide clubs nog kort wat interviews opgenomen.

Triest nieuws kwam er die ochtend ook, omdat Pieter Goedbloed – de man van de sponsoring bij RKDEO – plotsklaps een ticket naar Nederland moest regelen omdat zijn moeder die nacht was overleden. (Pieter, veel sterkte toegewenst!)

Voor RKDEO stond er in de middag weer een strandtraining op het programma, terwijl de selectie van Full Speed per bus naar Malaga vertrok om een aantal rondes padel te spelen. En dat ging er soms best fanatiek aan toe.

Aan het einde van de middag cameraman Pim Markering (met vriendin Eva) weer afgezet op de luchthaven van Malaga, omdat hij zaterdag weer voor Omroep West (met Jim van der Deijl) verslag moet doen van de wedstrijd van ADO Den Haag tegen TOP Oss. Pech voor het tweetal want bij aankomst op de luchthaven bleek dat de terugreis de nodige vertraging had opgelopen.

PGS/Vogel

Later op de avond kwam – met enige vertraging – ook de selectie van PGS/Vogel aan in het hotel in Torremolinos. Vertraging – en een flinke – had ook de selectie van Wippolder, dat tijdens haar trainingskamp in Spanje bivakkeert in Marbella. Maar daarover later meer.

De eerste TV-uitzending via het TV-kanaal van Den Haag FM is komende dinsdag om 18.00 uur te zien. Daarna volgen er nog uitzendingen op woensdag 19 januari, dinsdag 25 en woensdag 26 januari.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder