Zaterdag 4F: VCS schiet half dozijn vol, sv Houtwijk weer op kop

Quintus kwam niet in actie tegen PGS/VOGEL in verband met COVID-19 bij de Hagenaars. sv Houtwijk profiteerde optimaal en nam met een zege op HMSH de eerste plaats over van de Westlanders. Maasdijk versloeg MSV’71 en VCS maakte gehakt van BMT.

Tekst: Roland van der Linden

Trainer Richard Douw miste bij sv Houtwijk maar liefst acht spelers, maar speelde ondanks de nodige aanvullingen vanuit het tweede elftal een prima wedstrijd. Namens sv Houtwijk schoten Danny van Kesteren, Kadir Narsen, Jessy Smit en Anouar Attal Haoui met scherp en kwam een 4-0 voorsprong op het scorebord. Een treffer van HMSH-speler Okan Celik betekende een 4-1 eindstand.

Op dreef

Maasdijk komt beter op dreef in de competitie en bond nu ook regiogenoot MSV’71 aan de zegekar. Na een 3-1 ruststand won Maasdijk het duel met 4-2. Jack Gardien (2x) en Stef Bruinen (2x) namen de treffers van Maasdijk voor hun rekening. Voor de club uit Maassluis scoorden Joël Meijckens en Hicham Ait Yahya.

Kansen

GDA speelde een goede eerste helft tegen Toofan. Paal en lat en het missen van mooie kansen zorgden er voor dat GDA maar met een bescheiden 1-0 voorsprong de rust in ging. Het doelpunt werd op aangeven van Michael van Zwam gemaakt door Samir Ben Omar. Na rust verdubbelde Gökmen Coban van afstand de score voor GDA. In de 88e minuut leverde een duwfout binnen de zestien een penalty op voor Toofan.  Slavic Yaroslav bracht de eindstand op 2-1.

Penalty

VCS kwam na vijf minuten spelen al op een 0-1 voorsprong tegen BMT door Gregory Overman. Een kwartier later kon Collin Seintje simpel binnentikken na een mooie aanval over de rechterkant. VCS miste een aantal grote kansen, maar kwam toch nog voor rust op 0-3. Emmanuel Ampiaw zette goed druk, pakte de bal af en verschalkte daarna de doelman van BMT. In de tweede helft zorgde Ne-Shawn Morris voor de 0-4 en tekende vanaf elf meter ook nog voor de vijfde treffer van de bezoekers. Vlak voor tijd zorgde Jonas Bozambo voor de 0-6 eindstand.

Veldoverwicht

ODB had een groot veldoverwicht in het duel met sv Erasmus. In een sterk duel hoefde doelman Bas Swillens geen enkele redding te verrichten voor de mannen van trainer Patrick Demmers (foto). Pas halverwege de tweede helft kon ODB het net vinden. Jordi Mulder en Timo Tuin bezorgden ODB een 2-0 overwinning na een aantal mindere resultaten.

Wanica Star keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan tegen GSC ESDO. Nordin Zambin scoorde voor de bezoekers. In de tweede helft stelde Yessin Loukili de victorie veilig met twee doelpunten. GSC ESDO staat nu op een tiende positie met twaalf punten uit tien duels.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder