Zaterdag 2C: HVC’10 revancheert zich thuis tegen DoCoS

Drie dagen kan een wereld van verschil zijn. Miste Piet Boon zaterdag tegen Kagia zijn gehele voorhoede, in de inhaalavondwedstrijd dinsdagavond, tegen het Leidse DoCoS, kon hij in ieder geval over de drie vaste krachten – Sil van Ooijen, Jorno Reurink en Kirill Slutskyy (foto) – beschikken.

Tekst: Cees van der Pol

Soms moet je je zelf opgestelde regels kunnen breken. Reurink was pas maandag van de wintersport teruggekeerd, maar werd toch opgesteld. Ook een beetje noodgedwongen, want er meldden zich weer twee nieuwe klanten in de Hoekse ziekenboeg: Groothuizen en Kram. Terwijl in de warming-up Bram Leerdam last kreeg van een opspelende lies en op het laatste moment vervangen moest door Jim van Dijk, die dat trouwens knap deed. Een tweede nederlaag kon HVC’10 zich niet permitteren zonder de aansluiting met de subtop te houden.

Kunstgras

De Hoekse ploeg beschikt sinds kort over fraaie LED-verlichting op het eerste veld, maar na samenspraak met zijn ploeg besloot Piet Boon het hobbelige veld te mijden en te kiezen voor het kunstgras van veld 2. Daarop kunnen de balkunstenaars Slutskyy, Reurink en Badr ben Mohammed veel beter uit de voeten en ze lieten dat vanaf het eerste moment zien. Reurink en Slutskyy flitsten telkens door de Leidse defensie, ook al voerden ze hun kunstjes soms te ver door.

Flitsend

In de zesde minuut kopte Badr ben Mohammed al op de paal na een fijnzinnige voorzet van Reurink en uit de corner direct erna belandde een spectaculaire omhaal van Sil van Ooijen op de lat. De dinsdagavondwedstrijd bleek voor DoCoS een te vervelende opgave, want het was allerminst DOor COmbinatie Sterk. Met lange ballen probeerde het het lange spitsenduo Cris van Empel en Jeroen Boogmans te bereiken, maar vooral de eerste (toch clubtopscorer) gaf niet thuis. Toen aanvoerder Rowin Peet zich op het middenveld blesseerde en vervangen moest worden, keerde Jeroen Boogmans terug naar de defensie, om de nul vast te houden.

Van Empel liet daarna helemaal niets meer zien, terwijl de Hoekse voorhoede vlot en soepel combineerde. Tot aan de doellijn weliswaar, want de uitstekende doelman Mitchel van Abswoude hield voor de rust erg veel tegen. HVC’10 had al ruim afstand kunnen, nee moeten nemen.

Handje

De mooiste kans kreeg Jorno Reurink, die na een lange pass van achteruit helemaal in zijn eentje op de Leidse doelman afliep, maar te veel tijd kreeg om na te denken over wat hij zou doen. Een uiterst uitgestoken handje van Van Abswoude voorkwam de dik verdiende voorsprong voor de thuisclub. Net zo kundig pakte hij de van heel korte afstand ingeschoten bal van Sil van Ooijen. Die twee kansen speelden zich af in de laatste vijf munten voor rust en dan ga je toch lekker de rust in. De opvallendste man bij DoCoS was echter de assistent-scheidsrechter Boot, die weer vele keren ten onrechte vlagde.

Eigen zwaard

Terecht liet de Vlaardingse invaller-scheidsrechter Wim Roozeboom hem dan ook soms in zijn hemd staan. Dat gebeurde ook al één minuut na rust toen de op rechts weggestuurde Kirill Slutskyy de bal teruglegde op de meegelopen Sil van Ooijen die in twee keer de doelman kon passeren: 1-0. Ook nu negeerde Roozeboom het volkomen onterechte vlagsignaal. Soms vallen mensen in hun eigen zwaard. Maar soms gaan scheidsrechters de strijd niet aan. Roozeboom doet dat wel.

Kilometers

Vijf minuten later was het al 2-0 toen Slutskyy na een vlotte combinatie droog afrondde. DoCoS bakte er steeds minder van, bleef het zoeken in lange ballen waar de Hoekse verdediging geen moeite mee had. Andere hoge ballen werden moeiteloos weggeplukt door Rowdy Janssen. Toen HVC’10 weer na vijf minuten scoorde, kon de wedstrijd als beslist worden beschouwd.

Weer zo’n snelle uitbraak via Van Ooijen, die de roepende Reurink feilloos bediende. De Hoekse aanvaller maakte deze keer geen fout: 3-0. Dennis Olman bracht daarna Martijn Guijt in het veld en die deed in ieder geval zijn stinkende best. De rest van de ploeg zat al in gedachten bij een Mc Donald-restaurant op de A4. Het werd voor hen een nare avond die het gevolg was van een eerdere corona-afzegging. Ook de ingebrachte jonge tweeling Tycho en Xander Douwes (19) kon de stand niet meer wijzigen, wel kilometers maken.

Slutskyy man of the match

Met zijn tweede doelpunt moest de uit de Oekraïne afkomstige Hoekse aanvaller Slutskyy nog een keer zijn gram halen. Door een prachtige steekbal van Badr ben Mohammed kwam hij vrij voor Van Abswoude en hij liet hem moedeloos de bal uit het net halen: 4-0.

Roozeboom hield de hele wedstrijd zijn kaarten op zak, hoewel DoCoS wat ruwer ging spelen, wat aan Hoekse kant blessures opleverde. De arbiter stond voor het eerst weer in het veld, nadat hij in januari tijdens het fluiten van een oefenduel een rib had gebroken. Hij leidde gelukkig pijnloos op de hem bekende wijze. Hij spaarde enkele spelers uit Leiden en gaf ook geen strafschop meer toen Sil van Ooijen vlak voor tijd door Jeroen Boogmans werd omgekegeld. Bij bowlen noem je het een strike of in ieder geval een spare. ,,Ik heb het moment zelf niet gezien, want ik focuste me op een andere situatie”, zei de arbiter die na afloop op zijn telefoon keek en zag dat hij tien kilometer had afgelegd. Dat kon niet elke Leidse spelers hem nazeggen.

Opgelucht

De beslissingen die het trainersduo Boon met de groep hadden genomen, vielen goed uit. Een tweede nederlaag tegen een laagvlieger had de Hoekse ploeg slecht kunnen hebben. De spelers leken zich dat op deze toch wat kille avond wel heel bewust. Zaterdag wacht degradatiekandidaat Van Nispen. Het kunstgras zit er dan niet in. Dat zal Reurink, Slutskyy en Ben Mohammed spijten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder