Zondag Derde Divisie: Westlandia flink onderuit bij UNA

Het zal voor Westlandia een hele kluif worden om een ticket voor volgend seizoen voor de zondag Derde Divisie veilig te stellen. De ploeg van trainer Cesco Agterberg ging bij UNA met liefst 6-0 onderuit. Dat betekende een terugreis naar Naaldwijk in mineur.

Tekst: Ton Beije

Het eerste fluitsignaal had nog maar nauwelijks geklonken of UNA kreeg op eigen veld in Veldhoven al een goede kans om aan de leiding te komen. Het schot van Dinand Kuhn werd echter geblokt. Het bleek uitstel van executie, want na zeven minuten spelen kwamen de Brabanders toch op voorsprong. Sten Senders werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en vervolgens wees de scheidsrechter naar de stip. Serhat Koc maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0.

Paal

Na bijna twintig minuten spelen was de marge bijna verdubbeld, maar het schot van Azziz Enow Dahir kaatste via de paal terug in het veld. Aan de andere kant kon Westlandia aanvallend niet veel uitbrengen en had doelman Kai Huybers van UNA vooralsnog een rustige middag. Halverwege het eerste bedrijf was de tweede treffer van UNA een feit. Serhat Koc scoorde zijn tweede van de middag: 2-0. In het vervolg van de eerste helft kreeg UNA nog twee mogelijkheden, maar inzetten van Brian Boogers en daarna Rob van Boekel hadden voor de gastheren niet het gewenste effect. De rust ging dan ook in met de 2-0 stand.

Beslist

Na een uur spelen was het duel definitief beslist. Sten Senders stuurde Azziz weg, die beheerst de 3-0 stand op het scorebord bracht. Westlandia wist dat het op dat moment geen kans meer had de bakens te verzetten en was het meer zaak om de nederlaag zo laag mogelijk te houden. Dat werd moeilijk, want slechts drie minuten na de 3-0 viel ook al de vierde treffer voor UNA. Sten Senders gaf doelman Bob van der Hoek (foto) geen enkele kans: 4-0. Met nog ruim twintig minuten te spelen scoorde Azziz zijn tweede van de middag op aangeven van eerst Louis-Ben Jagt en vervolgens Serhat Koc: 5-0. Daarmee was voor Westlandia de gifbeker nog niet leeg. Twaalf minuten voor het laatste fluitsignaal maakte UNA het halve dozijn treffers vol. Uit een voorzet van Senders liet Yoeri Sijbers doelman Van der Hoek voor de zesde maal de trieste gang naar het net maken.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder