Jack’s League: Excelsior Maassluis moet diep buigen voor GVVV

Excelsior Maassluis keek bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Het bleek ook na de thee te moeilijk om terug te komen in de wedstrijd. Beide teams kwamen in de tweede helft niet tot scoren, zodat de rust- ook de eindstand was: 0-3.

Tekst: Ton Beije

De eerste kans in de wedstrijd was voor Excelsior Maassluis al na zes minuten spelen. Luivienno Statia kreeg een vrije schietkans, maar zag zijn bal in het zijnet bij GVVV belanden. In de twaalfde minuut kwam GVVV al op voorsprong. Byron Burgering liet de bal met een stift achter doelman Jean Paul van Leeuwen (foto) in het net verdwijnen: 0-1. Halverwege het eerste bedrijf eindigde een schot van afstand van Nino van den Beemt op de vuisten van de GVVV-doelman.

Handsbal

Een minuut later kregen de bezoekers de mogelijkheid de marge te verruimen. Door een handsbal in de zestien van Calvin Tureaij, legde scheidsrechter Wim Bronsvoort de bal op de stip. Doelman Van Leeuwen tikte de slecht ingeschoten bal van Lars Ten Tije uit de hoek, zodat het 0-1 bleef op dat moment. Na een krap half uur spelen was het dan toch weer raak voor GVVV. Slecht werk in de defensie bij de thuisploeg stelde wederom Byron Burgering in staat om de 0-2 op het scorebord te brengen. Valk daarna behoedde doelman Van Leeuwen Excelsior Maassluis voor een nog grotere achterstand.

Pech

Voor trainer Dogan Corneille het seizoen om tien minuten voor rust de eerste wissel in te brengen. Gijs Abbas ging naar de kant en voor hem kwam Redouan Omar Ouali. Zes minuten voor rust hadden de gastheren pech, dat een inzet van Van den Beemt buiten bereik van de doelman op de paal bij GVVV belandde. Vlak daarna nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, Vincent van den Berg raakte de bal op aangeven van Dave van Delft niet lekker, zodat het speeltuig een gemakkelijke prooi werd voor doelman Jan van Willige. De gifbeker moest voor Excelsior Maassluis in het eerste bedrijf helemaal leeg. Vlak voor rust werd het namelijk ook nog 0-3. Lars Ten Tije was de schutter bij GVVV.

Lat

In de rust hield trainer Corneille Giovanni da Fonseca in de kleedkamer achter en bracht in zijn plaats Brandon Robinson. Het zat Excelsior Maassluis in die beginfase van de tweede helft niet mee. Na drie minuten spelen zag Kaylan Muis zijn inzet van dichtbij op de lat eindigen. GVVV moest wel meer terug op eigen helft. Maar de lange ballen leverden vooralsnog geen grote problemen op. Na een uur spelen eindigde een schot van Urbanus – weer van afstand – op de vuisten van doelman Jan van Willige. Met nog 21 minuten op de klok de volgende wissel bij Excelsior Maassluis. Redouan El Hankouri kwam voor Kaylan Muis in het veld en tien minuten later ging Luivienno Statia eruit voor Darwin Heuvelman, die even later bijna de 1-3 kon scoren, maar doelman Van Willige redde met een prima reflex. Geen verandering meer in de score, ook niet in de extra tijd, zodat GVVV huiswaarts kon keren met een 0-3 overwinning.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder