Warming-up Hoofdklasse (za): Middelkoop: ,,FC Rijnvogels heeft goede selectie’’

FC ’s-Gravenzande heeft veel spelers in de selectie die niet topfit zijn. Met nog negen wedstrijden te gaan staan de mannen van Richard Middelkoop netjes in de middenmoot. In het paasweekend spelen de Westlanders maar liefst twee wedstrijden.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande speelde 2-2 in eigen huis tegen staartploeg Achilles’29. ,,De wedstrijd afgelopen zaterdag was het bekende verhaal. Moeite met ploegen die minder zijn dan jezelf en goed kunnen spelen tegen ploegen die gelijk of beter zijn,’’ aldus trainer Richard Middelkoop.

Clubhistorie

Zaterdag gaat FC ’s-Gravenzande bezoek bij FC Rijnvogels. FC Rijnvolgels (Fusie Club Rijnvogels) is op 29 mei 2004 opgericht. De club ontstond op 29 mei 2004 als gevolg van de fusie tussen de voormalige Katwijkse voetbalclubs MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). Beide voormalige clubs speelden in Katwijk aan den Rijn in de buurt van het voormalige vliegkamp op enkele honderden meters afstand van elkaar. MVKV was van oorsprong de voetbalclub voor de mariniers van Vliegkamp Valkenburg. FC Rijnvogels degradeerde vier seizoenen geleden uit de zaterdag Derde Divisie. De doelstelling voor de ploeg uit Katwijk is om zo snel mogelijk weer terug te keren op dat niveau. FC Rijnvogels staat nu met veertig punten op derde plek. Eind september wonnen de Westlanders thuis met 5-1.

Meten

,,Rijnvogels staat derde en is een prima team waar wij zaterdag onszelf weer kunnen meten. Wij zullen zeker kijken naar de belasting zaterdag / maandag en zullen onze spelers daarin ook verdelen om geen extra blessures op te lopen. Rijnvogels zal zich willen revancheren van de 5-1 die zeker geflatteerd was. Wij willen laten zien dat we zeker wel goed kunnen voetballen. We zijn nog niet veilig, we zullen nog minimaal vijf punten moeten halen. En hoe eerder we de vijf punten hebben die we nodig hebben, des te sneller kun je kijken wat er nog te halen is dit seizoen,’’ kijkt trainer Middelkoop vooruit.

Tweede paasdag

Over de personele bezetting zegt Middelkoop:  ,,Ja we missen nog steeds veel spelers.’’ Het duel op Sportpark De Kooltuin begint om 14.30 uur. Op tweede paasdag speelt FC ’s-Gravenzande thuis tegen Scherpenzeel. De uitwedstrijd ging met 4-3 verloren. Die club werd opgericht op 17 april 1918 en het speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark De Bree-Oost. In het seizoen 2017-2018 wist het beslag te leggen op de titel in de tweede klasse, waardoor het daarna uit mocht komen in de eerste klasse. Van de KNVB kreeg het in de zomer van 2020 een ticket om te starten in de Hoofdklasse. Vorige seizoen was vanwege corona met maar zes wedstrijden geen echte test. Handhaven is dit seizoen hun doelstelling.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder