Zaalvoetbal mannen: FC Westland trekt zwaarbevochten zege over streep

Na de overwinning op zvv Den Haag stond drie dagen later opnieuw een kraker tegen een Haagse tegenstander op het programma. Ditmaal was Zuid West Den Haag de tegenstander, dat in een lastige wedstrijd met 5-7 werd verslagen.

Tekst: Peter Botman 

FC Westland begon sterk en kwam al snel op een 0-3 voorsprong door twee treffers van Mo Maatoug en eenmaal Yassin Irzi. Zuid West Den Haag wist echter deze voorsprong compleet weg te werken door te slap verdedigen aan Westlandse kant. Kort voor rust wist Kamal Amheye (foto) ervoor te zorgen dat FC Westland toch met een 3-4 voorsprong ging rusten.

Barry Botman

Zuid West Den Haag wist in de tweede helft na twee doelpunten voor het eerst op voorsprong te komen in de wedstrijd. Het was de uitstekend keepende Barry Botman die de zaalvoetballers van FC Westland met veel reddingen behoedde voor een grotere achterstand.  Op het moment dat Mounir Madrouni van Zuid West Den Haag uitviel en Zuid West Den Haag daardoor geen wissels meer beschikbaar had, toonde FC Westland in het laatste kwartier karakter en wist met hangen en wurgen de achterstand om te draaien tot een 5–7 overwinning, waarvan het zevende doelpunt pas in de laatste seconden van de wedstrijd viel.

Hattrick

Yassin Irzi was met een hattrick het meest productief, Mo Maatoug volgde zijn voorbeeld tweemaal en Rafik El Osrouti en Kemal Amheye maakten de zeven voor FC Westland compleet. Scheidsrechter Marcel Wandel zag Mounir Madrouni, Rafik el Moussaoui (beiden twee keer) en Redouan Azougagh voor de thuisploeg scoren.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder