Francis Janse nieuwe trainer van SVO Buytenpark

Francis Janse wordt met ingang van het nieuwe seizoen 2022-2023 trainer van SVO Buytenpark. De Zoetermeerse club en Rotterdamse oefenmeester, woonachtig in Scheveningen, zijn in eerste instantie een overeenkomst voor één jaar overeengekomen, maar de intentie bij beide partijen is om langer met elkaar door te gaan.

Janse kwam als speler uit voor vv Rozenburg, waarmee hij promoveerde van de vierde naar de hoofdklasse. Als trainer was Janse, sinds 1992 in het bezit van TC1/UEFA A, ook in de top van het amateurvoetbal uiterst succesvol. Clubs als P.F.C., Spartaan ’20, Pelikaan, vv Rozenburg, V.V.O.R., Hermes DVS, Abbenbroek, Stellendam, vv Papendrecht, OVV Oostvoorne, Antibarbari, RVV Kocatepe, VDL, DHC, Quick Den Haag, Sporting Leiden en KRSV Vredenburch maakten gedurende zijn inmiddels 32 jaar durende trainerschap gebruik van zijn diensten en kenden grote successen.

Content

Voorzitter Jules Lieveld van SVO Buytenpark is dan ook zeer content met het aanstellen van de 61-jarige Janse: ,,Met Francis halen we als club een trainer binnen met een bak aan ervaring en een grote aantrekkingskracht in de voetballerij. Een voetballiefhebber pur sang, die zowel als speler en trainer in de top van het amateurvoetbal zijn sporen verdiend heeft. Als club hebben we de ambitie om ook het nieuwe seizoen in de versterkte zaterdag vierde klasse een zekere rol van betekenis te spelen. Met Francis kunnen we verder gaan bouwen aan het fundament voor het nieuwe seizoen”, aldus de voorzitter.

Randvoorwaarden

Francis Janse over zijn aanstelling: ,,Ik heb er heel veel zin in om bij SVO Buytenpark aan de slag te gaan. De gesprekken en kennismaking met de club, het bestuur en de spelers waren zeer prettig en de vereniging ademt dan ook gezelligheid en sportiviteit uit. Bovendien zijn de randvoorwaarden goed geregeld en is er een prima spelersgroep. Ik verwacht hier met mijn kennis, ervaring en enthousiasme een mooie rol van betekenis in te kunnen gaan spelen.”

Op de foto v.l.n.r.: Ricardo Over (speler), Izak Kalmijn (secretaris), Francis Janse (trainer), Jules Lieveld (voorzitter) en Bas Koolmees (speler).

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder