VVON nomineert in West II Dogan Corneille (Excelsior Maassluis)

Dogan Corneille (foto), trainer van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis, is door de VVON voor het district West II genomineerd als trainer van het seizoen.

Na een actieve carrière als speler heeft Dogan Corneille clubs getraind als Noordwijk, Feyenoord-jeugd en IJsselmeervogels. Het contract bij Excelsior Maassluis is inmiddels verlengd en dat is niet voor de eerste keer bij de club uit Maassluis. Na dit seizoen gaat hij zijn vijfde seizoen in.

Visie

Het juryrapport voor de nominatie zegt: Het lopende seizoen heeft Dogan Corneille bewezen dat hij niet alleen met veel plezier bij de club werkzaam is, maar ook dat hij prestaties kan combineren met een gedegen stuk visie, die samen met de club ontwikkeld is en verder doorontwikkeld wordt. De samenwerking met de spelersgroep, de staf, technische commissie, bestuur, vrijwilligers en overige trainers voelt niet alleen als zeer vertrouwd, maar zorgt ook voor een optimale sfeer om te kunnen presteren. Het leveren van een bijdrage aan het creëren van een topsportcultuur binnen de vereniging, en het (door)ontwikkelen van de spelersgroep, zorgen ervoor dat Corneille zich met Excelsior Maassluis blijft ontwikkelen en op dit moment een verdienstelijke positie op de ranglijst inneemt in de Tweede Divisie.

Hoogtepunt

Na het vertrek van een flink aantal basisspelers, staat er nu toch weer een hecht team met potentie. Eén van de hoogtepunten dit seizoen was de uitschakeling van FC Emmen in het KNVB-bekertoernooi, waarna in de achtste finale in de Johan Cruyff Arena werd verloren van Ajax. Maar een prachtige ervaring voor de club en de trainer en het bewijs dat zelfopgeleide spelers een podium bieden wel degelijk kan leiden tot succes.

Naast Dogan Corneille zijn ook genomineerd Kees Zethof (van vv Noordwijk) en Anthony Correia (van  vv Katwijk).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder