VVON nomineert voor district West I trainer René van der Kooij uit Maasland

René van der Kooij (foto), woont in Maasland en is hoofdtrainer van USV Hercules uit Utrecht, uitkomend in de Derde Divisie op zondag. Hij is door de VVON genomineerd als trainer van het seizoen in het district West I, samen met Gertjan Tamerus (van Koninklijke HFC) en Patrick Loenen (van Sportlust’46).

René van der Kooij is al op jonge leeftijd begonnen met het trainen van jeugdteams bij de vereniging MVV’27 in Maasland. Hier was hij ook als speler actief. Vanaf 2010 is hij fulltime met voetbal bezig. Eerst als Hoofd Opleidingen bij USV Hercules en daarna las hij technisch manager. De functie van technisch manager heeft hij gecombineerd met het trainen van SCH’44 uit Harmelen en S.O. Soest. Vanaf 2020 is hij hoofdtrainer bij USV Hercules. René van der Kooij hanteert een aanvallende speelwijze. Hij is van mening dat wanneer spelers hierin meegaan en plezier hebben er een grotere kans is op succes. De aanvallende speelwijze wordt, gelet op de reacties van het publiek, aantrekkelijk gevonden. Hij houdt vast aan zijn ideeën en hanteert daarbij vaste principes. Soms kan dat qua tegenstander enigszins afwijken.

Waarden en normen

USV Hercules speelt met 60% spelers vanuit de eigen jeugd. Diverse spelers hebben dit seizoen bij Van der Kooij hun debuut gemaakt in het eerste elftal. Hij bekijkt alle wedstrijden van de O21 en hij krijgt nu spelers in zijn selectie die hij als 11-jarigen nog heeft getraind. Van der Kooij heeft waarden en normen hoog in het vaandel staan en probeert altijd naar collega-trainers, scheidsrechters en de media zich correct op te stellen, aldus het juryrapport.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder