Bestuur Rijnsburgse Boys neemt harde maatregelen tegen ‘supporters’

Het bestuur van Rijnsburgse Boys, dat komende zaterdag op Houtrust de tegenstander is van Scheveningen, heeft maandagavond tijdens een ingelaste bestuursvergadering unaniem besloten de HKR (Harde Kern Rijnsburg) per direct op te doeken. Ook de daaraan gekoppelde Youth-afdeling is per direct ten einde.

Het bestuur van de club laat weten, dat dit het enige besluit is, dat genomen kon worden naar aanleiding van de gebeurtenissen in de afgelopen weken. De zeer zorgvuldig opgebouwde naam van Rijnsburgse Boys en de daaraan gekoppelde HKR, die in de afgelopen jaren zeer hoog stond aangeschreven bij alle verenigingen in Nederland, is door een klein aantal binnen een paar weken van de kaart geveegd, aldus het bestuur.

Stadionverbod

Het bestuur neemt dat die groep zeer kwalijk. Zo kwalijk zelfs dat dit aantal, van zes tot tien personen, binnen afzienbare tijd een brief ontvangt, waarin zij een stadionverbod krijgen en (mochten zij tevens lid zijn) ook geroyeerd zullen worden als lid van Rijnsburgse Boys. ,,We zullen daarbij zorgdragen dat ze ook bij andere verenigingen niet meer welkom zijn”, aldus het bestuur.

Registreren

Door overal de stekker uit te trekken, zijn het uiteraard weer de goeden die onder de kwaden lijden, maar ook die goeden weten wie het zijn. De komende drie uitwedstrijden zal er geen bus rijden en moet men zich aanmelden voor een toegangskaart, wanneer men 25 jaar of jonger is. Bovendien moet men zich registreren. Iedereen wordt dan gescreend en dan ontvangt betrokkene bericht of hij of zij bij de uitclubs een kaart kan aanschaffen. Ook daar wordt opnieuw gecontroleerd, dus men dient een ID-bewijs mee te nemen.

Noodzakelijk

Het bestuur van Rijnsburgse Boys tenslotte op de clubwebsite: ,,Harde maatregelen? Wellicht wel, maar helaas noodzakelijk. Het is een klein aantal gelukt een instituut, dat Rijnsburgse Boys gewoon is, volledig met de grond gelijk te maken. Vele gesprekken zijn met meerdere leden gevoerd en daarin werd steeds beterschap beloofd en toegezegd. Maar als ze er dus niet in slagen een paar jongetjes in bedwang te houden, dan is het helaas niet anders. En is het dus per direct het einde van de HKR en Youth. Met dank aan de veroorzakers hiervan.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder