Zaterdag 4F: sv Houtwijk onderuit tegen GDA, MSV’71 neemt kop over

Koploper sv Houtwijk ging onderuit tegen GDA en werd gepasseerd op de ranglijst door MSV’71, dat een zege boekte op VCS. Quintus was te sterk voor PGS/VOGEL. sv Erasmus won het Haagse onderonsje van ODB.

Tekst: Roland van der Linden

sv Houtwijk – GDA    

Op Sportpark Rijnveld verloor sv Houtwijk van GDA. De formatie van trainer Richard Douw nam nog wel de leiding in het duel door een treffer van Enrico de Haas. GDA kwam op gelijke hoogte na een doelpunt van Jeroen Mantel (foto). Twee treffers van Sander van der Ende leverden GDA uiteindelijk terecht de overwinning op: 1-3.

MSV’71 – VCS

MSV’71 zag VCS op voorsprong komen dankzij Faycal Karoumi. Vanaf de aftrap zocht de thuisploeg meteen de aanval en werd de linksbuiten neergelegd in het strafschopgebied. Mathijs Jansen schoot vanaf elf meter de 1-1 binnen. Arno van Zweden en Ricardo de Jager voerden de score verder op naar 3-1. Keanu Kappar bracht de spanning weer terug in het duel, maar nog voor de rust zorgde Jeremy van Loenen voor een 4-2 stand. Na de thee bleven verdere doelpunten uit. Door de overwinning voert MSV’71 de ranglijst aan.

Quintus – PGS/VOGEL

De bezoekende formatie van trainer Vita Lorente zag eerst een doelpunt tegen Quintus afgekeurd worden, maar kwam toch op voorsprong door een doelpunt van Danny Plugge. Vlak voor rust trok Angelo Zwirs de zaak in evenwicht: 1-1. In de tweede helft trok Quintus het duel naar zich toe. Stijn van der Wel en Rob van Binsbergen waren scherp in de afwerking: 3-1.

Maasdijk – BMT

Sean Sander en Maarten Laan (2x) schoten Maasdijk naar de overwinning op BMT. De Haagse equipe kon daar maar één treffer tegenoverstellen. Vedat Kapikiran redde de eer voor BMT: 3-1.

sv Erasmus – ODB

In de eerste helft besliste sv Erasmus de wedstrijd tegen ODB in haar voordeel. Uit een bal van keeper Tim Geurse schoot Danny Stakenburg de 1-0 in de touwen. Stakenburg nam ook de tweede treffer voor zijn rekening. In de 2-0 ruststand kwam na de thee geen verandering meer.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder