KNVB en clubs alert: KNMI voorspelt veel sneeuw

Voor komend weekend wordt winters weer voorspeld. In het gehele land wordt sneeuwval verwacht, alleen niet op alle plaatsen evenveel. In het noorden van het land, waar het meeste wordt verwacht, spelen FC Emmen, FC Groningen en sc Heerenveen een thuiswedstrijd.

Bij alle drie de clubs is met alert en voorbereid op naar verwachting zo’n twintig centimeter sneeuwval. De oranje ballen liggen klaar en ook staan er teams paraat om het velde sneeuwvrij te maken, voor zover dat lukt. Bij sc Heerenveen ligt er zelfs een zeil over het veld. Bij sc Heerenveen en FC Groningen staat ook de veldverwarming al aan. Bij FC Groningen is die verwarming echter niet opgewassen tegen strenge vorst.

KNVB

Ook de KNVB houdt de vinger aan de pols. De voetbalbond staat in nauw overleg met alle clubs die komend weekend een thuiswedstrijd spelen. Een algehele afgelasting zal er in ieder geval niet komen. Het wordt bekeken per wedstrijd. ,,Het scheelt in ieder geval dat we geen rekening hoeven te houden met publiek, maar we willen wel letten op de veiligheid van iedereen bij de clubs”, aldus een woordvoerder van de KNVB tegen ESPN.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder