Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia bezig aan indrukwekkende opmars

Westlandia leek een aantal weken geleden hard op weg naar degradatie uit de Derde Divisie, maar na drie zeges op rij is alles weer mogelijk. De Naaldwijkers zijn inmiddels opgeklommen van de achttiende en laatste plaats naar de gedeelde zestiende plaats en treffen de komende weken twee andere concurrenten: DEM en JOS Watergraafsmeer. Er zijn in totaal nog vijf wedstrijden te gaan.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia speelde vorige week een goede wedstrijd tegen Hoogland. In de slotfase van de eerste helft was het twee keer raak voor de gastheren uit Naaldwijk. Mark van der Zalm (foto) opende het scorebal door een penalty te benutten. Hoogtepunt in het tweede bedrijf was het doelpunt van Hidde van der Arend, de aanvaller scoorde met zijn hak na een fraai ingestudeerde vrije trap. Dankzij de derde overwinning op rij is een langer verblijf in de Derde Divisie een reëel scenario voor Westlandia. Westlandia moet nu zorgen – in de resterende vijf wedstrijden – voldoende punten te verzamelen. Er wordt achter de schermen ook al gewerkt aan de selectie voor dat nieuwe seizoen. Inmiddels is al bekend dat spelers als Patrick Batist, Melvin Vissers, Can Memisoglu en Anwar Beeldstroo zullen vertrekken van De Hoge Bomen.

Promotie

Zondagmiddag gaat Westlandia op bezoek bij de Rooms Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht uit Beverwijk. DEM is opgericht op 1 oktober 1922, hetzelfde jaar als Westlandia. DEM promoveerde pas in het voorjaar van 2018 voor het eerst in haar bestaand naar de hoofdklasse. Binnen een jaar stroomde het door naar de zondag Derde Divisie. Trainer bij DEM is Kiriakos Kalaitzis. Belangrijke speler bij de club is Daniël Man (22). Man begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij DEM. Speelde in de jeugd voor FC Twente en ADO Den Haag, dat werd geen succes en daarom keerde hij terug bij DEM.

Omschakeling

DEM is een ploeg die in de omschakeling er met snelle spitsen graag uit wil komen. Begin februari won de ploeg uit Beverwijk met 0-2 in Naaldwijk. DEM pakte uit de laatste vijf wedstrijden maar liefst negen punten. Westlandia pakte er met tien punten één meer. In de komende weken treffen de Westlanders twee directe concurrenten uit het rechterrijtje. In deze periode zullen de mannen van Cesco Agterberg punten moeten gaan pakken om weg te komen uit de gevarenzone. Scheidsrechter Lars van Leeuwen uit Velsen, geeft zondag in Beverwijk om twee uur het beginsignaal voor het competitietreffen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder