Zaalvoetbaloverzicht: Winst en verlies voor Multicult, Stanga verrast

|

Multicult kwam twee keer in actie, het verloor en won een duel. Door eerder uitgestelde wedstrijden, moesten de meeste clubs uit de Hoofdklasse de afgelopen week tweemaal in actie komen.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie (mannen)

Leekster Eagles – zvv Den Haag

zvv Den Haag heeft in de allerlaatste competitie wedstrijd in sportcentrum Leek op eigen kracht zich knap in veiligheid gespeeld. De mannen wonnen met 3-6 van Leekster Eagles. Klik HIER voor een verslag.

Topklasse B

ASW – Multicult

In sporthal Dreef in Waddinxveen heeft Multicult, zonder onder meer Ali Boussasboun en Samir Oulhani, geen goede zakengedaan. De Haagse ploeg verloor met 8-5 van ASW. De Multicult-doelpunten kwamen van van Ali Yavuz (3x) en Furkan Barskanmay (2x).

Multicult – HBSS

Later moest Multicult, wederom zonder Ali Boussasboun en Samir Oulhani, weer optreden nu tegen Schiedamse HBSS. Dit keer viel het muntje wel de goede kant op voor de Haagse equipe. Scheidsrechter Ricardo Warring zag Haitam El Marid, Mounir Akkabi en Soufyan Achahbar scoren en Multicult winnen met 3-2.

zvv Den Haag 2 – Zuid West DH

Door het overlijden van George Kraay is deze wedstrijd in Sportcampus Zuiderpark niet doorgegaan. Dit duel wordt op vrijdag 27 mei (aanvang 22.00 uur) in sporthal Hoge Veld ingehaald.

FC Westland – FC Maense

In Jan van der Valk sporthal liet koploper FC Westland geen spaan heel van het laaggeplaatste FC Maense. De Westlandse ploeg sloeg met 13-0 winnen. Klik HIER voor een verslag.

GZV Watergras – HBSS

In de Goudse sporthal Mammoet is de wedstrijd GZV Watergras – HBSS flink uit de hand gelopen. Na twee getoonde rode kaarten aan de spelers van GZV Watergras, staakte scheidsrechter Remko Lochtenberg 45 seconden voor het einde terecht de wedstrijd. Het is aan de KNVB om en uitspraak te doen.

Hoofdklasse C

Door de uitgestelde wedstrijden moesten de meeste clubs uit de Hoofdklasse de afgelopen week tweemaal spelen.

GZV Watergras 2 – FC Westland 2

Net voor de gestaakte wedstrijd werd GZV Watergras 2 – FC Westland 2 gespeeld. In dit duel wist de Westlandse ploeg met 3-6 te winnen. Namens de reserves van FC Westland scoorden Morad Naimi (2x), Soufiane Chairi (2x), James Dhanai, Anouar Chairi en Hakim Habibi.

ASW 2 – Stanga

In sporthal De Dreef hadden de reserves van ASW geen kind aan Stanga. De ploeg uit Waddinxveen won met 6-2. De treffers van Stanga kwamen van Christian Tromp en Rob Evers.

Stanga – Berkel

In sporthal Hoge Veld was er grote verrassing. Rode lantaarndrager Stanga klopte de favoriet voor de titel in de Hoofdklasse, Berkel, na een ruststand van 5-1, met maar liefst 9-6. Namens Stanga scoorden Quintón Christina (4x), aanvoerder Marco Mejia (3x), Rob Evers en Christian Tromp.

Stompwijk’92 – Berkel

Na de flater eerder dit seizoen tegen Stompwijk’92 had Berkel wel wat goed te maken. Dit was wel terug te zien tijdens de wedstrijd. Het was een felle pot onder begeleiding van de goed fluitende Evora Goncalves. Het spel golfde op en neer waarbij Stompwijk’92 redelijk snel op 2-0 kwam door doelpunten van Nick van den Bosch en Rick de Haan. Vervolgens liet Stompwijk’92 een beetje de teugels vieren en kwam Berkel meer in de wedstrijd. Met als gevolg dat de ruststand 2-2 was. De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste. Grote kansen voor beide teams. Er werd echter maar één kans verzilverd. Ditmaal in het voordeel van Stompwijk’92. Lars van Santen kroonde zich tot matchwinner en zo behaalde Stompwijk’92 een belangrijke overwinning.

GLZ Delfshaven – Tutor

De Delftse Studenten kwamen snel achter, maar de ploeg van coach Nuno Pereira sloeg de wedstrijd al gauw om met twee doelpunten van Raf van Oosterhout Dat was tevens de ruststand: 1-2. In het tweede bedrijf maakte Tutor gehakt van het Rotterdamse GLZ Delfshaven. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren Jibbe Knuit (3x), Joachim Bron (2x), Raf van Oosterhout (zijn hattrick), Albert Wasswa en Kenji Flores. Met vijf punten achterstand op koploper, FC Westland 2, houdt Tutor nog de hoop om naar boven te kijken voor eventuele promotie naar de Topklasse.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder