Zaalvoetbal: FC Westland verslaat titelconcurrent Watergras

Afgelopen maandag stond een absolute topper op het programma in de Topklasse tussen FC Westland en Watergras. Beide lijstaanvoerders hadden tot maandagavond slechts drie verliespunten door één verloren partij.

Tekst: Peter Botman

Watergras verloor destijds de heenwedstrijd in Poeldijk van FC Westland. De Westlandse ploeg verslikte zich dit seizoen tot op heden alleen in HBSS. Aan deze Schiedamse ploeg bewaart Watergras ook slechte herinneringen. Vorige week eindigde de wedstrijd tegen HBSS 45 seconden voor tijd bij de stand 7-8, doordat de gemoederen te hoog opliepen. Het kostte Watergras twee rode kaarten en wellicht nog een straf van de tuchtcommissie.

Knap keeperswerk

De zaalvoetballers van FC Westland hadden na dertig minuten gespeeld te hebben een 0-3 voorsprong opgebouwd. Keeper Barry Botman (foto) wist met uitstekend keeperswerk lang zijn doel schoon te houden, alleen wist Watergras te profiteren van een man-meer-situatie na een gele kaart voor Mo Maatoug: 1-3. Dezelfde Mo Maatoug wist kort daarna het verschil in treffers weer op drie te brengen: 1-4.

‘Powerplay’

Watergras reageerde hierop door met een meespelende keeper te gaan acteren. Dit zogenoemde ‘powerplay’ resulteerde in twee doelpunten voor de Goudenaren, maar ook in drie treffers voor de ploeg van coach James Dhanai, die goed gebruik maakte van het lege Goudse doel. Zo werd de eindscore bepaald op 3-7 en zet FC Westland een grote stap richting het kampioenschap in de Topklasse én rechtstreekse promotie naar de Eerste Divisie.

Kraker

Rafik El Osrouti en Yassin Irzi wisten beiden twee keer te scoren, Mo Maatoug, Kemal Amheye en Mounir Faloun wisten de zevenklapper vol te maken. Komende vrijdag staat er in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag opnieuw een kraker op het programma. Dan is om 22.00 uur zvv Den Haag 2 de tegenstander voor FC Westland.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder