Zondag Derde Divisie: Westlandia blijft aan onderzijde bungelen

Westlandia moest het in Utrecht opnemen tegen USV Hercules. Voor de Westlanders stond er maar één opdracht op het bord: de volle buit binnenhalen. Het team van trainer Cesco Agterberg is in die opzet niet geslaagd, want het moest met een 6-3 nederlaag terug naar Naaldwijk.

Tekst: Ton Beije

Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg al na tien minuten spelen aan de leiding. Westlandia was niet aangedaan, maar bleef de aanval zoeken. Die drang naar voren werd ook beloond met een treffer. Mark van der Zalm was verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 1-1. Na dik een half uur spelen keek Westlandia weer tegen een achterstand aan. Met die 2-1 op het scorebord brak ook de rust aan.

Discutabel

Het zat Westlandia na rust niet echt mee. Al na acht minuten spelen scoorde Hercules de 3-1 en leek het duel al gespeeld. De Naaldwijkers kwamen echter knap terug in de wedstrijd, al was het wel een discutabele treffer. De leidsman gaf een scheidsrechtersbal en in plaats van de bal in handen van de doelman van Hercules te spelen, liet Desley Bransen (foto) het speeltuig in het doel de thuisploeg verdwijnen: 3-2. Het noopte de arbiter om een afkoelingsperiode in te lasten om de gemoederen wat te bedaren.

Cadeau

Na een klein kwartier werd er weer gevoetbald en kreeg Hercules, na rijp beraad, vanaf de aftrap een doelpunt ‘cadeau’: 4-2. Door de afkoelingsperiode verdween ook de spirit uit de ploeg van Westlandia. Ook al moesten er nog de nodige minuten worden ingehaald, het werd duidelijk voor de Naaldwijkse aanhang – en de spelers – dat het een haast onmogelijke zaak was om het tij nog te doen keren. Westlandia kwam echter toch weer wat terug in de wedstrijd via Neville Ogidi Nwankwo: 4-3.

Dun raadje

Helaas voor de Westlanders wist Hercules toch weer het Westlandia-doel te vinden (5-3) en in de blessuretijd maakten de gastheren zelfs nog het halve dozijn treffers vol: 6-3. Het resultaat is dat Westlandia nog aan een heel dun draadje bengelt en het heel moeilijk zal worden om ook voor volgend seizoen een ticket te bemachtigen voor de Derde Divisie. Quick heeft Westlandia ook niet kunnen helpen, want het ging bij Hoogland kansloos onderuit. Komende zondag is Westlandia gastheer van Groene Ster.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder