Zaterdag 4F: sv Houtwijk begint als koploper aan laatste twee duels

De inhaalslag van sv Houtwijk is gelukt. De ploeg van Richard Douw (foto) verpletterde zaterdagmiddag HMSH met maar liefst 37-1 en pakte op doelsaldo de koppositie weer over van MSV’71, dat ODB met 10-0 versloeg. Twee duels resten er nog in de vierde klasse F.

Tekst: Hans Kulk

Er is inmiddels genoeg geschreven over de krankzinnige overwinning van sv Houtwijk op het nietige HMSH. MSV’71 schakelde zelfs de KNVB in om een onderzoek te starten, maar de ploeg uit Maassluis kreeg uiteindelijk nul op het rekest.

Met nog twee duels op het programma staan sv Houtwijk en MSV’71 beide op 54 punten. Het doelsaldo van de oranjehemden (111-40, +71) is echter beter. De Maassluisenaren staan op (95-29, +66). Vijf doelpunten in het voordeel van Douw en consorten, die komend weekend VCS op sportpark Rijnveld ontvangen en de competitie afsluiten met een uitduel tegen het zwakke Wanica Star. MSV’71 gaat zaterdagmiddag op bezoek bij het onvoorspelbare BMT en ontvangt een week later PGS/Vogel. Het kan nog alle kanten op, maar voor mij staat de kampioen van de vierde klasse F wel vast.

Eindsprint

De eindsprint van nummer drie GDA is te laat ingezet om nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap, maar winnen van de top twee doet niet iedereen. De Peenbuikers ontvangen op sportpark Madestein Wanica Star. Een periodetitel ligt in het verschiet voor Ronald Paats en zijn elftal.

De overige duels in 4F: PGS/Vogel – Toofan, ODB – HMSH, sv Erasmus – Maasdijk en GSC ESDO – Quintus.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder