Zaterdag 2C: Competitietoetje voor DSO, hoop voor Vitesse Delft en HVC’10

Zonder zelf te spelen werd UVS afgelopen weekend kampioen in de tweede klasse C. Runner-up DSO speelde namelijk met 1-1 gelijk tegen Vitesse Delft, waardoor de Leidenaren niet meer te achterhalen zijn in de resterende twee duels. Onderin lijkt ook alles op een haar na te zijn beslist.

Tekst: Hans Kulk

In de tweede klasse C lijken de kaarten geschud. UVS is kampioen geworden, terwijl onderin Van Nispen is gedegradeerd. Soccer Boys en Te Werve, beide hebben negentien punten uit 22 duels, spelen vrijwel zeker nacompetitie. In theorie zijn ook Berkel en SVC’08 nog ‘gegadigden’ voor dit ‘toetje’, maar met zes punten voorsprong is die kans niet echt groot.

Spannend

Toch kan Soccer Boys het nog spannend maken als er zaterdagmiddag in Bleiswijk van SVC’08 wordt gewonnen. Jeffrey Frijters en consorten zullen daar heel anders over denken. Minimaal een punt betekent namelijk directe handhaving voor de Scheveningen Voetbal Combinatie. Voor Huib van Oostrom Soede en ‘zijn’ Te Werve wacht een uitduel bij de zaterdagtak van Westlandia. Voor het elftal van Theo Verbeek is de competitie, na het verloren inhaalduel bij SVC’08 (3-0), afgelopen woensdag, klaar. De groenhemden maken geen kans meer op een vervangende periodetitel. Te Werve moet winnen om nog te blijven hopen op een Houdini-achtige ontsnapping.

Aanspraak

Wie er aanspraak mogen maken voor promotiewedstrijden naar de eerste klasse, is nog niet helemaal duidelijk. UVS heeft de eerste periode gewonnen, DSO staat er in de tweede periode het beste voor met vier punten voorsprong op RCL. Mochten de Zoetermeerders hun voorsprong behouden, dan maken alleen Vitesse Delft en HVC’10 nog kans om de periodetitel van kampioen UVS over te nemen. Vitesse Delft staat twee punten voor en krijgt aanstaande zaterdag bezoek van het gedegradeerde Van Nispen. Het HVC’10 van trainer Piet Boon (foto) reist af naar Leiden, waar het kampioen UVS ontmoet. De resterende duels zijn RCL – DSO en DoCoS – Berkel. Kagia is vrij.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder