Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia alleen gebaat bij overwinning

Het lot van Westlandia hangt aan een zijden draad. De ploeg van trainer Cesco Agterberg staat nog steeds op de laatste plaats. De fikse nederlaag (6-2) bij titelkandidaat Hercules was een enorme domper voor de ploeg.

Tekst: Ton Beije

De laatste thuiswedstrijd leverde een punt op tegen JOS/Watergraafsmeer (2-2) en zondag komt Groene Ster naar sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk. Ook Groene Ster draait een prima seizoen en is nu terug te vinden op plek zes, met maar zes punten minder dan leider OFC. Bovendien kan die ploeg nog een vervangende periode binnenhalen, als het de laatste twee duels wint.

Klus

Het zal voor Westlandia dus weer een zware klus worden om de volle buit binnen te halen. Alleen bij winst kan Westlandia ook de resultaten met spanning afwachten van de concurrenten. Westlandia draagt de rode lantaarn met 29 punten. Daarboven staan EVV en Hollandia met respectievelijk twee en drie punten meer dan de Naaldwijkers.

Afhankelijk

Voor de ploeg van Agterberg geldt dan ook, dat er gewonnen moet worden wil de club kans houden het vege lijf te redden. En daarbij is het ook nog afhankelijk wat de concurrenten zelf doen. En die spelen zondag tegen elkaar. In het Limburgse Echt wacht namelijk de ontmoeting EVV-Hollandia.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder