Tom van der Burg stopt als teamleider van eerste elftal van VELO

Tom van der Burg was al zeven jaar leider van het eerste elftal van het Wateringse VELO. Hij draagt nu die taak over aan Paul Zwinkels. Op de foto de overdracht van de sleutel van Van der Burg aan Pim Zwinkels.

Tom van der Burg is al leider van VELO 1 op zaterdag sinds de oprichting van dit selectieteam in 2015. Hij neemt nu, als de meest succesvolle leider van VELO op de zaterdag ooit, afscheid. In het begin vormde hij samen met trainer Edwin Vurens een gouden duo, waarmee promotie op promotie volgde.

Zondag

Na drie jaar werd zwager Rick van der Loos als assistent-trainer aan de staf toegevoegd en werd, op het moment dat VELO ervoor koos te stoppen met selectievoetbal op zondag in 2019, promotie gerealiseerd naar de eerste klasse.

Corona

De jaren erna had Corona een grote invloed op het verloop van de competities. Twee jaar geleden werd Kevin van der Geest de nieuwe trainer. Dit jaar heeft VELO 1 zich knap gehandhaafd en zit er misschien nog een toetje in met kans op de derde periode en het bereiken van de halve finale van de Westland Cup.

Afscheid

Het zou het afscheid voor Van der Burg compleet maken. ,,Er zijn veel mooie anekdotes waarin Tom een rol speelt en die zullen de komende jaren ook nog vaak aan de bar besproken worden. De enorme betrokkenheid van Tom, binding met de spelers, kritische blik, maar bovenal zijn grappen en grollen zullen we enorm gaan missen. We weten zeker dat we Tom komend seizoen langs de lijn gaan zien als supporter van VELO. We zullen uitgebreid afscheid nemen van Tom tijdens de jaarlijkse VELO Season Kick-off in september”, laat de club weten op haar website.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: VELO)

Lees verder