Alan Pardew stapt op bij CSKA Sofia na racistische leuzen supporters

Alan Pardew (foto), die een half seizoen actief is geweest als hoofdtrainer bij ADO Den Haag, is inmiddels alweer vertrokken bij CSKA Sofia, waar hij na zijn periode als adviseur (sinds november 2020) in april van dit jaar aan de slag ging als hoofdcoach, na het ontslag van Stoycho Mladenov.

Supporters van CSKA Sodia vielen onlangs de spelersbus aan, scandeerden racistische leuzen richting zwarte spelers en wierpen bananen. Pardew was – logisch – zeer kwaad daarover en besprak het met de clubleiding. Voor Pardew heeft dat geen verandering gebracht in zijn opstelling om langer aan te blijven. Ook zijn (donkere) assistent Alex Dyer vertrekt bij de club.

Tevredenheid

Pardew kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen twee jaar van zijn verblijf in Bulgarije. ,,We hebben veel bereikt. Een plek in de groepsfase van de Europa League en de Conference League, twee bekerfinales en één bekerzege. Voor een club als CSKA Sofia is dat niet genoeg, maar om de stap naar de landstitel te kunnen zetten moet de infrastructuur en stabiliteit op ieder gebied verbeterd worden”, laat hij op de clubsite weten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder