Warming-up zaterdag 1A: Strijd onderin en om periode op laatste speeldag

De kampioensstrijd in de 1e klasse A is al een tijd geleden gestreden. Er staat echter nog wel wat op het spel in de laatste speelronde van de competitie. Zo kan AFC, dat ZOB op bezoek krijgt, nog altijd van de laatste plaats af, die directe degradatie zou betekenen.

Tekst: Thomas Hofman

Hoewel de directe tegenstander van zaterdag niet meer in zicht is, kan AFC bij winst naar de twaalfde plek stijgen. Dan moeten concurrenten Zwaluwen’30 en Die Haghe wel punten laten liggen. Maar die punten zijn ook voor het Die Haghe van trainer Wim de Jong (foto) nog heel belangrijk. De ploegen krijgen respectievelijk VELO en sv Nootdorp op bezoek. Deze ploegen zijn beide nog verwikkeld in de strijd om de periodetitel. Al is die in Nootdorp niet noodzakelijk: sv Nootdorp is namelijk al zeker van nacompetitie door haar tweede plek op de ranglijst. Als het zaterdag de derde periode niet wint, pakt het de vervangende titel van WV/HEDW.

Kanshebbers

Ook sv Honselersdijk en Voorschoten’97 maken nog kans op de derde periode. De twee teams treffen elkaar zaterdag in het Westland. Dan zijn er nog de duels van Forum Sport tegen Argon en, de kampioen, WV HEDW tegen Valken ’68. Beide thuisploegen kunnen in theorie nog bovenaan eindigen in de derde periode. Tot slot speelt BOL nog tegen Monnickendam in een duel waarbij geen belangen meer op het spel staan. Al met al staat er voor veel ploegen nog genoeg op het spel in de laatste speelronde.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder