BVCB, ploeg van Dick Boereboom, heeft selectie in steigers staan

De competitie zit er voor BVCB, wat het seizoen 2021-2022 betreft, op. Er volgt her en der nog een aantal nacompetitiewedstrijden om promotie, handhaving of degradatie. BVCB is wat dat betreft helemaal klaar en dat betekent dat de blik op vooruit kan. Komend seizoen behoudt het keurkorps van Dick Boereboom (foto) een groot aantal bekende gezichten.

Maar er komen ook nieuwe spelers bij: vanuit BVCB 2 en O23 en een viertal spelers, dat graag in Bergschenhoek komt voetballen. Een aantal spelers zal niet meer in het BVCB-tenue te bewonderen zijn.

Strijd

Voor een plek onder de lat gaat Wesley van der Molen de strijd aan met Massimo van Ewijk. Van der Molen had tegen het einde van het seizoen grote twijfels of hij nog wel wilde doorgaan. Uiteindelijk heeft hij het besluit genomen om gewoon door te gaan. De concurrentie komt van Van Ewijk, die afkomstig is van Capelle. De doelman, die eerder uitkwam voor Sparta en Nieuwerkerk, heeft al eerder met het idee gelopen om de overstap naar BVCB te maken. Na positieve gesprekken met trainer Dick Boereboom heeft Van Ewijk met een goed gevoel zijn keuze gemaakt.

Verdediging

Met het oog op de vele blessures in de voorbije voetbaljaargang is een aanvulling in de defensie geen overbodige luxe. Menno Vooges, centrale verdediger, komt na zwaar blessureleed over van Barendrecht. Met Vooges keert een voormalig jeugdlid terug bij de club waar hij de beginselen van het voetbal leerde. Na zijn tweede jaar bij de (toen nog) C-junioren vertrok hij naar Excelsior Rotterdam. Vervolgens liep zijn carrière via ASWH, Rijsoord naar Barendrecht. Maar tijdens een training bij Rijsoord slaat het noodlot hard toe. Door Corona mist hij niet veel wedstrijden, maar een lange revalidatie volgt. Na de zomer hoopt de inwoner van Bergschenhoek er weer helemaal te staan.

Ian Bosch ruilt TOGB in voor BVCB. De nog jonge speler kan uit de voeten in het hart van de defensie, maar is ook gewend om op de rechtervleugel te spelen. Bosch omschrijft BVCB als een mooie, gezellige club, waar veel van zijn vrienden al actief zijn.

Romi Mulder zal ook gaan strijden voor een plekje in de Hoekse verdediging. Daar voetballen een hoop van zijn vrienden en hij ziet er naar uit om met hen een mooie tijd bij BVCB te gaan beleven. Mulder is afkomstig van Xerxes/DZB.

Vanuit BVCB 2 sluiten Roan Blom en Giovanni de Groot definitief aan bij de eerste selectie. Blom maakte dit jaar als linksback zijn debuut in het Hoekse vlaggenschip. De Groot speelde in het recente verleden al een groot aantal wedstrijden in het eerste van BVCB. Linkerverdediger Marijn Stel wacht een tweetal operaties aan beide schouders en zal gedurende het komende seizoen niet inzetbaar zijn.

Middenveld

Op het Hoekse middenveld verandert niet zoveel. Alle huidige middenvelders blijven BVCB trouw. Tim de Rooy wordt overgeheveld vanuit BVCB 2. Ook routinier Roy Eekman plakt er nog minimaal een jaartje aan vast.

Vertrek

In de voorste linies keert een drietal aanvallers BVCB de rug toe. Yousif de Kock wordt over niet al te lange tijd vader en gaat dichterbij zijn woonplaats Spijkenisse voetballen. Volgend seizoen speelt hij in het tenue van Zuidland. Ayrton Verlaan verkast naar De Zwervers en Jeremy Stork gaat voor een spitspositie bij de amateurs van Sparta.

Tegenover het vertrek van het boven genoemde trio staat de komst van Thijs Graafland. Hij komt over van BVCB O23. Graafland moet BVCB in de spits aan doelpunten gaan helpen. Hij maakte afgelopen seizoen in de wedstrijd tegen Heerjansdam als invaller zijn debuut.

Technische staf

Leonardo dos Santos Silva verlaat BVCB en maakt komend seizoen geen deel meer uit van de technische staf. Hoofdtrainer Dick Boereboom heeft als assistent Rob Lexmond en ook keeperstrainer John van Beek gaat nog een jaar door. Selim Sinar ondersteunt de trainers en werkt met name aan het conditionele aspect. Met een complete selectiegroep en technische staf, kan Boereboom met een gerust hart op vakantie!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder