Westlandia schuift vier jeugdspelers door en begroet acht nieuwelingen

Westlandia is er niet in geslaagd een plek vast te houden in de Derde Divisie. De club zal komend seizoen starten in de Hoofdklasse. Trainer Cesco Agterberg heeft dit seizoen al regelmatig spelers uit de eigen jeugdopleiding laten debuteren. Vier schuiven nu definitief door en verder trok de club acht nieuwe spelers aan.

De volgende beloftes maken komend seizoen definitief deel uit van de zondagselectie: Hidde van der Arend, Sem Nijbacker, Stijn van Os en Nino van Schie.

Daarnaast trok Westlandia ook nieuwe spelers van buiten aan: Doelman Jordy Raul Acevedo, die overkomt van VUC en daarvoor actief was bij SEV en Forum Sport. Hij heeft ook al wedstrijden mogen spelen voor de Dominicaanse republiek O23.

Jean Fritz Boom is nieuw en weer terug in Nederland na een avontuur bij Ermis Aradippou op Cyprus. De 22-jarige speler kwam van vv Moordrecht medio 2012 bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Uiteindelijk speelde hij ook in het belofteteam van de Haagse club. Na een uitstapje bij Fortuna Sittard vervolgde hij zijn carrière hij bij Ermis Aradippou op Cyprus.

Carel Makobo, afkomstig van Forum Sport, trainde de afgelopen maanden al mee met de selectie en draagt komend seizoen ook het shirt van Westlandia, evenals Jordie van Leeuwen. Hij begon als keeper bij vv Haastrecht, speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en FC Dordrecht en behoorde tot de seniorenselectie van sc Feyenoord.

Sergi Roeleveld komt over van VELO (zie artikel elders op deze website) en de 28-jarige Jeremy van Uunen speelde vooral in de Rotterdamse regio, onder meer bij Leonidas, maar ook sv Nootdorp om vervolgens te gaan spelen bij Derde Divisionist Unitas. Ook haalde Westlandia Rashaen de Windt binnen, een aanvaller die via AFC bij FC Utrecht terechtkwam, waar hij zes jaar speelde om daarna een jaar uit te komen voor de beloften van sc Cambuur. Daarna stopte hij, maar trainde de afgelopen periode al mee bij trainer Cesco Agterberg en dat beviel beide partijen. Tenslotte is Zion Valies (foto) een aanwinst, afkomstig van vv Katwijk. Hij verkaste als jeugdspeler van DWO naar Sparta en stapte medio 2019 over naar vv Katwijk. Bij de Katwijkers moest hij het veelal doen als invaller. Nu draagt hij de komende twee jaar het shirt van de Naaldwijkers.

Afscheid

Westlandia neemt afscheid van Roy van Beek en Edgar Leerdam, die naar FC ‘s-Gravenzande gaan en ook van Patrick Batist, Giovanno van Ree, Can Mimisoglu, Melvin Vissers en Anwar Beeldstroo.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder