Zaterdag vierde klasse seizoen 2022-2023  

Nu de nacompetitie voor de meeste clubs voorbij is, kunnen we al langzaam gaan vooruitkijken naar komend seizoen. Het belooft een spannende jaargang te worden waarin de versterkte degradatie om de voetbalpiramide aan te passen ook een rol zal spelen.

Vanuit de derde klasse zaterdag degradeerden Quick Steps, sv Loosduinen en DUNO en zullen dus komend seizoen hun opwachting maken in de vierde klasse.

Een flink aantal clubs uit de regio Haaglanden zal net als in het zojuist afgelopen seizoen weer te bewonderen zijn in die vierde klasse. Het gaat om de volgende clubs: BSC’68, RVC Celeritas, FC Zoetermeer, SEV, Vredenburch, KSD Marine, HPSV, RAS, Semper Altius, Haagse Hout, MSV’71, GDA, Quintus, Maasdijk, sv Erasmus, VCS, PGS/VOGEL, BMT, ODB en Graaf Willem II VAC.

Spannender

De verwachting is, dat het een stuk spannender zal zijn in het komende seizoen en dat het aantal monsteroverwinningen tot het verleden gaat behoren. De onderste vier ploegen degradeerden dit seizoen naar de nieuwgevormde vijfde klasse. Dit zou een positief effect moeten hebben op de krachtsverhoudingen. Hoe de verdere hervormingen in het amateurvoetbal invloed gaan hebben op promotie en degradatie vanuit de vierde klasse, is nog niet helemaal duidelijk.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder