FC Utrecht stelt voor nieuwe Eredivisie-seizoen later te starten

Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht heeft het idee gelanceerd om later met het nieuwe Eredivisie-seizoen te beginnen. Volgens hem neemt dan de kans op volle(re) stadions toe, waardoor de economische schade die clubs lijden door de coronacrisis niet nog groter wordt.

De directeur van FC Utrecht vreest vooral voor de gevolgen in het nieuwe seizoen. Daar ligt voor veel clubs een grote uitdaging. Hoe gaat de club supporters en sponsors, die dit seizoen niet of nauwelijks in het stadion zijn geweest, bewegen toch opnieuw een zitplaats af te nemen? Bij veel clubs – zo ook bij FC Utrecht – kregen de seizoenkaarthouders geen compensatie voor de gemiste wedstrijden. Volgens Van Es lijkt dat niet nog een jaar haalbaar. Hij heeft dan ook de wens uitgesproken, dat ook de KNVB meedenkt op dit vlak.

Schade

Tegen Voetbal International zegt Van Es: ,,Een mogelijkheid wellicht is om de competitie komend seizoen weer iets later te beginnen. De aanname is nog steeds dat we in de herfst allemaal gevaccineerd zijn. Later starten is mogelijk een goede manier om de grootste schade te beperken.”

Bovendien lijkt er geen noodzaak aanwezig om vroeg het seizoen af te sluiten, omdat het WK in Qatar pas in november en december 2022 wordt gespeeld. De KNVB maakte onlangs bekend, dat de competitie 2021-2022 in het weekend van 14 en 15 augustus van start zal gaan.

Navraag over het idee van FC Utrecht bij ADO Den Haag leerde, dat de clubleiding hierop (nog) niet inhoudelijk wil reageren.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder