Oud-ADO Den Haag-speler Vicento van SteDoCo naar zondag derdeklasser

Voormalig ADO Den Haag-speler Charlton Vicento (foto) speelt dit seizoen nog bij SteDoCo. Volgend seizoen gaat de 30-jarige voetballer echter spelen op een lager niveau: de zondag derdeklasser vv Oosterhout.

Vicento maakte ooit zijn debuut in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag, waar hij in vier seizoenen tot 88 duels in de hoofdmacht kwam. Daarna volgde een avontuur in Griekenland en speelde hij in Nederland nog betaald voetbal bij Willem II en Helmond Sport. Vervolgens verkaste hij naar Tweede Divisionist Kozakken Boys en is dit seizoen nog actief bij SteDoCo in Hoornaar.

vv Oosterhout

Aan Voetbal 247 legt hij zijn keuze voor volgend seizoen voor het lager spelende vv Oosterhout uit: ,,Mijn keuze is gevallen op vv Oosterhout, een club hier bij mij in de wijk. In november 2020 ben ik gestart met een eigen Voetbal Academy waar ik de jongste jeugd kennis laat maken met de bal. Dat dan in de leeftijd van drie tot en met 5 jaar. Er waren nog niet veel clubs die dat deden en dat doe ik nu dus al even bij vv Oosterhout. Daar heb ik de mogelijkheid voor gekregen via mijn buurman John die via de voorzitter van de club het een en ander in gang gezet heeft. Daarna volgde een gesprek met de voorzitter van de club en daar is wat moois uit gekomen, dat ik nu dus al maanden training geef aan de jeugd en daar krijg ik enorm veel energie van.”

Grap

,,Tijdens de coronatijd heb ik veel nagedacht samen met mijn vrouw over wat ik nu in de nabije toekomst zou willen. Er waren clubs die interesse toonde, maar als ik daarvoor had gekozen moest ik weer veel rijden om bij deze clubs te komen. Ik kreeg in de loop van de tijd steeds meer het gevoel van dat ik wilde doen wat ik leuk vond. Ik wilde starten met een nieuw avontuur en iets anders gaan doen en daarbij nog wat voetballen. Ik heb toen bij VV Oosterhout de vraag neergelegd wat men er van zou vinden als ik daar zou gaan spelen, in eerste instantie dacht men aan een grap omdat ze dachten dat ze het niet zouden kunnen betalen. Daar ging het mij echter helemaal niet om en toen ik dat had uitgelegd werd men enthousiast. Komend seizoen ga ik bij de club ook de training verzorgen voor de jongens onder 9 op de zaterdag en dan op zondag spelen in het eerste elftal.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: SteDoCo)

Lees verder