Hagenaar Justin Johnson tekent contract bij Greenock Morton FC

De in Den Haag geboren Justin Johnson (foto), die naast een paspoort voor Nederland ook één bezit van Ghana, heeft tot het einde van dit seizoen een contract getekend bij het Schotse Greenock Morton FC.

De 24-jarige Johnson genoot zijn opleiding bij Sparta en de Manchester United Academy. Daarna speelde hij voor onder meer Dundee United, York City, de Cypriothische clubs Otthellos Athienou en Akritas Chlorakas. De eerste helft van dit seizoen kwam hij uit voor Hamilton Academical in de Schotse Premiership.

Proefperiode

Hij mag zich nu bewijzen bij Greenock Morton FC. Interim-manager Anton McElhone van de Schotse club heeft de afgelopen weken de progressie van de vleugelaanvaller gevolgd tijdens zijn proefperiode en vindt dat hij precies het soort speler is dat nodig is om zijn aanvallende opties bij Cappielow te versterken. ,,Justin heeft een deal voor korte termijn getekend met de club en zal een goede aanvulling zijn op de selectie. Hij is energiek, direct, snel, heel scherp en levendig en zal bijdragen aan de kwaliteit die we als team al hebben. We hebben hem de kans gegeven om te laten zien wat hij kan en hij heeft een paar maanden om alles te geven wat hij heeft en te proberen een langer contract te verdienen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder