Bert de Best (DSO): ,,Het gaat één groot voetbalfeest worden”

De KNVB maakte de indeling bekend voor het komende seizoen bij de standaardteams. Vooral de eerste klasse B op zaterdag is heel interessant, met bijna wekelijks de nodige (streek)derby’s. Ook Bert de Best (foto), met DSO gepromoveerd, kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

Tekst: Ton Beije

Bert de Best: ,,Het is natuurlijk een geweldige poule. Het gaat één groot voetbalfeest worden met veel publiek. Niemand hoeft ver te reizen en kunnen bij wijze van spreken op de fiets komen.”

Aantrekkelijker

Dat de clubs weinig geheimen voor elkaar zullen hebben is voor De Best geen issue. ,,Dat maakt het nog aantrekkelijker. Het voetbalwereldje is klein en daardoor zullen er voldoende contacten zijn voor de nodige info. We zullen ons allemaal optimaal voorbereiden.”

Druk

Ook DSO wil als nieuwkomer op dit niveau natuurlijk wegblijven van de onderste regionen. De Best: ,,De versterkte degradatie zal iets meer druk geven, maar ik hou me daar niet echt mee bezig. We gaan het zien allemaal en die versterkte degradatie zal aan het einde van de competitie pas een rol gaan spelen.”

Indeling zaterdag 1B:
DHC, DSO, Die Haghe, Forum Sport, HVV, sv Honselersdijk, sv Nootdorp, sv Den Hoorn, UVS, VELO, VUC, Valken’68, Voorschoten’97, Wippolder.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder