Ook Verburch start komend seizoen met Onder 23-team

Komend seizoen zal de seniorenselectie van het Poeldijkse Verburch worden uitgebreid met een prestatief O23-elftal. De selectie bestaat uit het eerste team onder leiding van hoofdtrainer John Zuiderwijk (foto), het tweede onder leiding van Hans van Rijthoven en het O23-team onder leiding van Martin Wilbrink.

Verburch gaat met deze drie teams volle bak meedoen en kan dit aangezien er weinig verloop is binnen de club en er genoeg aanwas is vanuit de jeugd richting de senioren. De O23-spelers, die het al aankunnen om een structurele basis plek te verkrijgen in het eerste, zullen daar spelen echter zal de meerderheid zich verder gaan ontwikkelen in de O23, dat instroomt in de Vierde Divisie, waarin onder meer ook de derby tegen FC ‘s-Gravenzande O23 op het programma staat.

Doelstelling

Doelstelling is dat het O23-team als opleidingselftal voor het vlaggenschip gaat fungeren. Het tweede speelt in de reserve eerste klasse in een zeer leuke en sterke poule, waarin het zich ook gaat manifesteren met een mix van veelal wat meer ervaren spelers, maar ook enkele jeugdige talenten.

Naast deze drie teams gaat het derde seniorenelftal acteren in de reserve tweede klasse, waardoor de speeltijd voor de leeftijd vanaf 24 jaar om op een goed niveau te spelen gewaarborgd blijft.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder