Theo Verbeek (Westlandia-za): ,,Benieuwd naar de kracht van de nieuwe teams”

De KNVB maakte de indeling bekend voor het komende seizoen bij de standaardteams. Ook de tweede klasse E op zaterdag is interessant, met daarin maar liefst tien clubs uit deze regio Haaglanden.  

Tekst: Ton Beije

Theo Verbeek (foto), trainer van de zaterdagtak van Westlandia, is deze week nog druk bezig op een groot jeugdkamp, waar hij de leiding aan geeft. Om die reden heeft hij even tijd om een blik te werpen op de nieuwe indeling. ,,Ik vind het een prima competitie. Leuk met veel andere clubs erbij. Ik ben benieuwd naar de kracht van al deze teams.”

,,Voor mijn gevoel is er maar één echte derby en dat is tegen HVC’10. En bij alle andere clubs is mijn om het even”, vult Verbeek aan.

Verdiepen

Over de versterkte degradatie moet Theo Verbeek zich nog verder verdiepen. ,,Ik weet wel uit een ver verleden toen de KNVB nacompetitie invoerde, toen degradeerden de onderste vier ploegen en nummer vijf van onder moest een beslissingswedstrijd spelen en dat was Gouda en die degradeerde ook in een twee-punten-systeem met 26 gespeeld en 27 punten. En dat zal nu ook gaan gebeuren. Je moet er zelf voor zorgen dat je daar niet bij bent. Ik ga in ieder geval wel met vertrouwen het seizoen in.”

Indeling zaterdag 2E:

Berkel, CION, CWO, Concordia, Full Speed, HMSH, HVC’10, RKDEO, FC Skillz, SVC’08, VFC, Vitesse Delft, Westlandia, Wilhelmus.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder