Oefenvoetbal: Westlandia buigt nipt voor Tweede Divisionist Quick Boys

Westlandia speelde haar tweede oefenduel – na vorige week te hebben gespeeld tegen het Westlands Elftal – op De Hoge Bomen tegen het in de tweede Divisie uitkomende Quick Boys, de ploeg uit Katwijk die wordt getraind door voormalig Westlandia-trainer Edwin Grünholz.

In de openingsfase liet Quick Boys twee keer na om de score te openen. Zowel Nick Runderkamp als de van Scheveningen overgekomen Tyrone Owusu (foto) schoten in kansrijke positie naast. Halverwege de eerste helft was het echter toch raak. Danny van den Meiracker, werd gevloerd in het strafschopgebied en nam vervolgens zelf de toegekende strafschop en bracht de blauw-witten op een 0-1 voorsprong.

Verdubbelen

Na een half uur spelen wisten de Katwijkers de marge te verdubbelen. Na slecht uitverdedigen aan de kant van Westlandia pikte Ravelino Junte de bal op en liet de bal verdwijnen in het Naaldwijkse doel: 0-2. Nog voor de pauze kwam Westlandia terug in de wedstrijd. Vier minuten voor de rust gaf het scorebord de 1-2 aan. De aansluitingstreffer kwam van Nino van Schie voort uit een hoekschop.

In de tweede helft bij beide teams wat wisselingen. Quick Boys-doelman Paul van der Helm hield zijn doel schoon en ook aan Westlandia-kant hield de defensie stand. Geen doelpunten dus meer in het tweede bedrijf en dus was de stand bij rust ook de eindstand: 1-2.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder