Zilveren Hoorn-toernooi: Verlies FC ’s-Gravenzande tegen Brielle

In Nieuwenhoorn (gemeente Hellevoetsluis) trad de FC aan tegen een oude bekende, namelijk Brielle, een eersteklasser, net als VELO in het andere duel van FC ’s-Gravenzande op het Polanen-toernooi.  

Tekst: Theo Doelman

Beide ploegen leken in de eerste helft nogal angstig en vooral gericht op het voorkomen van doelgerichte acties van de tegenstander. Geen van beide teams mocht in die eerste helft dan ook iets noteren wat als een kans betiteld kon worden, men kwam zelfs niet tot in het strafschopgebied van de tegenstander. Het bleef bij diverse afstandsschoten van beide kanten, die in alle gevallen de juiste richting misten en dus steevast naast het doel verdwenen. Toch werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor FC ’s-Gravenzande. Brielle-keeper Nigel Keehnen ging in de veertigste minuut vreselijk in de fout bij een simpele terugspeelbal en Roy van Beek (foto) was alert en kon de bal simpel binnenschuiven.

Schroom

Na de rust een heel ander wedstrijdbeeld. Beide ploegen leken de schroom van zich afgeworpen te hebben en gingen veel actiever op zoek naar doelpunten. Voor FC ’s-Gravenzande waren Angelo Zwirs en Nick Ruijgrok kansrijk, maar wisten beiden het doel niet te vinden. Dat lukte Brielle wel, door in de 56e minuut een snelle uitval via Bob Legierse mooi af te ronden: 1-1. Ruim tien minuten later liet FC ’s-Gravenzande zich nogmaals door zo’n snelle tegenstoot verrassen. Ditmaal kon Dean Bos een prima voorzet van rechts met het hoofd tot doelpunt promoveren: 1-2.  In het restant van de wedstrijd probeerden de roodblauwen het nog wel, maar de nauwkeurigheid ontbrak, waardoor uit toch wel een groot aantal aanvallen geen doelpunt meer geproduceerd kon worden.

Eindstand dus 1-2, waardoor FC ’s-Gravenzande aanstaande zaterdag in Nieuwenhoorn tegen CVV de Zwervers (dat met 3-1 van organisator Nieuwenhoorn verloor) aan mag treden.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:

Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Kilian Bwerkhout, Casper Zwaanswijk, Max Voskmap, Angelo Zwirs, Joseph Goncalves, Roy van Beek, Patrick Fonseca, Sil van Ooijen, Nick Ruigrok, Amin Mehrab, Renzo Zwinkels.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder