Terugblik Keuken Kampioen Divisie (ronde 3): Weer zege Roda JC en FC Eindhoven

In de Keuken Kampioen Divisie was er weer verlies voor ADO Den Haag. Klik HIER voor het verslag. FC Eindhoven en Roda JC hebben nog geen misstap gemaakt. Roda JC won bij FC Den Bosch ruim en FC Eindhoven pakte nipt de winst bij Helmond Sport.

Tekst: Ton Beije

FC Dordrecht haalde de eerste winst binnen door Jong FC Utrecht met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Die stand was al bij rust bereikt. NAC hield de drie punten ook in Breda. De magere 1-0 op TOP Oss betekende de tweede winst in deze competitie.

Willem II had in Tilburg nog de nodige moeite met Telstar. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong, maar Plet maakte na rust gelijk. Een kwartier voor tijd stelde Svensson de zege voor Willem II veilig: 2-1.

Ongeslagen

FC Den Bosch, dat vorig weekend nog de winst pakte bij ADO Den Haag, ging nu onderuit voor eigen publiek tegen Roda JC, dat met FC Eindhoven nu ongeslagen op kop gaat, al moeten er nog enkele clubs aantreden in de derde ronde, die ook op negen uit drie kunnen komen. Vente was bij Roda JC belangrijk, want hij scoorde alle drie de treffers, waarvan de eerste uit een strafschop. Opvallend was dat de drie doelpunten pas in de laatste twaalf minuten vielen.

Streekderby

FC Eindhoven was de sterkste in de streekderby tegen Helmond Sport, dat op eigen veld met 0-1 moest buigen. Oostenbrink scoorde tien minuten voor tijd dat enige doelpunt van de wedstrijd.

Programma zondag:
12.15 uur VVV Venlo – PEC Zwolle

Programma maandag:
20.00 uur Hong Ajax – De Graafschap
20.00 uur Jong PSV – sc Heracles
20.00 uur Jong AZ – Almere City FC

© Haaglanden Voetbal

Lees verder