Liz Rijsbergen met Oranje Vrouwen O20 naar halve finale WK

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 20 jaar, mert weer een basisplaats voor ADO Den Haag-speelster Liz Rijsbergen (foto), heeft op het WK in Costa Rica de halve finale bereikt. In het Estadio Alejandro Morera Soto in Alajuense versloegen de jonge Oranjevrouwen Nigeria met 2-0.

Ten opzichte van de laatste groepswedstrijd tegen Ghana had coach Jessica Torny de opstelling op één plaats gewijzigd: Zera Hulswit verving voorin Sanne Koopman. De speelster van PSV leverde met een (prachtig) doelpunt en een assist een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Ziva Henry maakte de 2-0, haar tweede doelpunt van het toernooi.

Smetje

Enige smet op de wedstrijd was een gele kaart voor aanvoerder Marit Auée. Omdat zij tegen Ghana ook al een gele kaart ontving, is zij voor de halve finale geschorst. Liz Rijsbergen, speelster van het ADO-team van Sjaak Polak, begon weer in de basis. Zij werd ruim een kwartier voor tijd vervangen door Shi-jona Martina.

Opstelling Nederland

Lisan Alkemade (16, PSV), Kim Everaerts (2, FC Twente), Marit Auée (3, FC Twente), Samantha van Diemen (4, Fortuna Sittard), Dana Foederer (6, Fortuna Sittard), Liz Rijsbergen (7, ADO Den Haag), Danique Noordman (10, PEC Zwolle), Ziva Henry (11, Ajax), Senna Koeleman (14, PSV), Zera Hulswit (17, PSV), Rosa van Gool (20, Ajax).

Wissels

62.Hulswit vervangen door Charlotte Hulst (19, Fortuna Sittard), 77. Liz Rijsbergen vervangen door Shi-jona Martina (18, PSV), 77. Danique Noordman vervangen door Tess van Bentem (12, PEC Zwolle), 90+3. Ziva Henry (11, Ajax) vervangen door Sanne Koopman (Feyenoord).

Spanje

In de halve finale neemt Oranje het op tegen Spanje, het duel wordt in de nacht van donderdag op vrijdag gespeeld om 0.30 uur in het Estadio Nacional in San José.

Dit WK voor vrouwen Onder 20 op Costa Rica Costa Rica stond oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2020, maar werd door de COVID-19 pandemie enkele keren uitgesteld. In het Midden-Amerikaanse land strijden in totaal zestien landen om de eindzege. Het WK begon op woensdag 10 augustus en de finale staat gepland op zondag 28 augustus. Alle wedstrijden worden gespeeld in twee stadions, het Estadio Nacional (cap. 34.475) en het Estadio Alejandro Morera Soto (cap. 4.235 voor dit toernooi). Voor het Nederlands vrouwenteam onder de 20 jaar is het de tweede keer dat het deelneemt aan een WK. Vrouwen onder 20 maakte haar debuut in 2018 in Frankrijk en bereikte daar de kwartfinale.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder