4e divisie A (zo): Westlandia pakt overwinning in openingsduel

Ondanks een vroege achterstand kon Westlandia de met drie punten bij De Zouaven uit Noord-Holland vertrekken. Na de degradatie uit de Derde Divisie een goed begin om het verloren terrein terug te winnen.

Tekst: Roland van der Linden

Al na zeven minuten spelen keek Westlandia tegen een achterstand aan in Grootebroek. Antony Sabajo schoot de thuisclub naar een 1-0 voorsprong. In de twintigste minuut zag Ouanis Kellouh zijn kopbal op de lat belanden. Vijf minuten later was het wel raak voor de Naaldwijkers. Sergi Roeleveld (foto) tekende voor de gelijkmaker. Westlandia had na de treffer duidelijk de overhand en kreeg een aantal goede kansen, maar wist die niet te verzilveren. De Zouaven kon alleen vanuit de counter gevaar stichten.

Strafschop

Kort na de hervatting kreeg de ploeg van trainer Cesco Agterberg een strafschop. Jeremy van Uunen ging achter de bal staan en schoot de 1-2 binnen. Westlandia bleef de aanval zoeken en werd beloond in de 65e minuut. Een voorzet van Sergi Roeleveld werd fraai ingekopt door Zion Vallies: 1-3.

Aansluitingstreffer

Westlandia bracht in een periode van tien minuten na de treffer drie verse spelers in het veld en leek de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen. Niets was minder waar. Zeven minuten voor tijd kwam onverwacht de aansluitingstreffer op het bord. Namens De Zouaven scoorde Boris Crnogorcevic. Vlak voor het eindsignaal stelde Westlandia echter de zege definitief veilig. Na de treffer van Peter Cedeno werd meteen afgefloten en stond de eindstand 2-4 op het scorebord.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder