Oranje Vrouwen onder 20 sluit WK af als vierde

Het Nederlands elftal voor Vrouwen onder 20 jaar is als vierde geëindigd op het WK in Costa Rica. In de strijd om het brons was Brazilië met 1-4 te sterk voor de Oranjevrouwen. ADO Den Haag-speelster Liz Rijsbergen (foto) speelde de gehele wedstrijd mee.

Rijsbergen liep in de tweede helft (68e minuut) nog tegen een gele kaart aan. In de eerste helft golfde het spel op en neer en scoorden beide ploegen eenmaal via een kopdoelpunt. Ana Clara bracht Brazilië op 0-1, waarna Rosa van Gool twaalf minuten later de stand gelijktrok.

Handsbal

Na een ongelukkige handsbal van Dana Foederer kreeg Brazilië een strafschop, maar keeper Lisan Alkemade ranselde de hard ingeschoten penalty uit het doel. Ook Nederland kreeg een strafschop, maar die werd door de VAR teruggedraaid.

Op schot

In de tweede helft was Brazilië op schot en liep door Tarciane via doelpunten in de 59e en 79e minuut (opnieuw een strafschop) uit naar 1-3. Gi Fernandes bepaalde de eindstand in de 87e minuut op 1-4. In de finale versloeg Spanje Japan met 3-1 en kroonde zich tot wereldkampioen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder