Warming-up  4e Divisie (za) | Richard Middelkoop: ,,ARC is een topteam”

FC ’s-Gravenzande begon de competitie in de Vierde Divisie van het zaterdagvoetbal uitstekend door op eigen veld Poortugaal met 3-2 in bedwang te houden. Trainer Richard Middelkoop (foto) zal graag het succes van vorig seizoen (vijfde plek) minimaal willen herhalen. Zaterdag gaat zijn ploeg op bezoek bij ARC in Alphen aan den Rijn.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat Middelkoop met genoegen terugkijkt op het duel tegen Poortugaal: ,,Ik heb een FC ‘s-Gravenzande gezien, dat ondanks de felheid en druk van Poortugaal in het begin van de wedstrijd zich goed staande heeft gehouden en ook steeds beter zelf ging voetballen. In de tweede helft creëerden we zodoende ook meer kansen en maakten we de twee doelpunten die ons de drie punten opleverden. Dit geeft de groep vertrouwen naar de aankomende weken.”

Super belangrijk

Ook Middelkoop weet dat zo’n eerste klap in de competitie een daalder waard is. Hij: ,,Super belangrijk. Het helpt ons bij de ontwikkeling van het team, je voelt de druk niet van dat je de volgende wedstrijd moet winnen.”

Zaterdag trekt FC ’s-Gravenzande naar ARC, geen misselijke tegenstander, die de competitie uit bij sc Feyenoord startte met een gelijkspel. Middelkoop: ,,ARC is een topteam, dat mee wil doen voor de bovenste plaatsen waar wij ons aan willen meten. Het heeft een goed combinerende ploeg met veel voetbalkwaliteiten. Maar wij hebben ook onze kwaliteiten en zullen hier ook gebruik van maken.”

Pressie

Veel geheimen kent ARC in ieder geval niet voor de trainer van FC ’s-Gravenzande: ,,We hebben een analyse van ARC en de beelden van YouTube hebben we bekeken. ARC is geen onbekende ploeg voor ons, zodat we wel wat ideeën hebben hoe we deze ploeg kunnen bestrijden. Ik verwacht een wedstrijd van twee ploegen, die gewaagd zijn aan elkaar. Ik verwacht een ARC dat vol zal gaan voor de winst en met veel pressie zal spelen. Wij zullen de rust in balbezit moeten bewaren om ook onder deze druk uit te voetballen. We hebben in onze selectie wel wat spelers die mogelijk het verschil kunnen maken en dit morgen ook hopelijk laten zien.”

Yuri Westhof

Kijken naar de selectie voor het uitduel tegen ARC zegt Middelkoop: ,,Yuri Westhof is terug en Bram Sommerling, Sil van Ooijen en Kilian Berkhout zijn geblesseerd, maar voor de rest is iedereen fit.” De bal gaat in Alphen aan den Rijn rollen om 14.30 uur.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder