Beker Groep 3 Poule 1-12: BMT langs Woubrugge, dikke nederlagen WIK en HPSV

In de openingsronde van de beker begonnen GDA, WIK, HPSV en Semper Altius met een nederlaag. Vrolijker nieuws kwam er bij BMT vandaan dat Woubrugge net voor bleef. BSC’68 boekte een knappe overwinning op Groeneweg.

Groep 3 Poule 1

Voor de GDA leverde de trip naar Schiedam weinig op. Tegen Hermes DVS kon de Loosduinse formatie drie keer scoren, maar kreeg ook vijf treffers om de oren: 5-3. Rockanje bleef in Schiedam tegen SVV aan de goede kant van de score: 1-4.

Groep 3 Poule 4

De wedstrijd tegen Woubrugge begon met een licht overwicht van BMT. De bezoekers werden met de rug tegen de muur gezet. BMT combineerde er vrolijk op los en dit leverde een aantal kleine kansen op, maar de keeper van Woubrugge liet zich moeilijk passeren. Na een klein half uur spelen kwam BMT terecht op 1-0 na een mooie solo vanaf links van Furkan Eren, die zelf keurig tegendraads de bal in het doel schoot. Na de thee werd er niet meer gescoord en eindigde het duel in 1-0. ROHDA’76 liep met 8-0 volledig over Bernardus heen.

Groep 3 Poule 7

De Haagse ploegen in poule 7 kregen een flink pak slaag. WIK moest duidelijk haar meerdere erkennen in Meerburg. In Zoeterwoude eindigde het ongelijke duel in 8-0. Ook voor HPSV viel er weinig te lachen. WDS vertrok met een 1-9 overwinning uit het Zuiderpark. Namens de politiemannen scoorde Martin Noordam.

Groep 3 Poule 11

Semper Altius ging nog met een hoopvolle 1-0 voorsprong de rust in tegen Zwammerdam. Namens de Rijswijkers was Jordy Linnenbank trefzeker. In de tweede helft kwamen de bezoekers al na zeven minuten op gelijke hoogte uit een benutte strafschop van Koen Woudenberg. Met nog een kwartier te spelen besliste Gerlad van Asselt het duel in Zwammerdams voordeel: 1-2. Kickers’69 won met 1-0 van MMO.

Groep 3 Poule 12

In Benthuizen was BSC’68 duidelijk de betere van het bezoekende Groeneweg. Na een 3-0 stand bij rust stapte de ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) met een 5-1 zege van het veld. Xandros van den Boom, Jelle Verhoeff, Lucas Plag, Joepie van Straalen (strafschop) en Lody Duijkhuizen schoten met scherp voor de thuisploeg. Tien minuten voor het eindsignaal kon Groeneweg nog wat terugdoen: 5-1. Moordrecht won in een doelpuntrijk duel met 6-5 van GSV.