Beker Groep 2 Poule 1-4: Succes voor Laakkwartier en DWO

DHL maakte het Rijnsburgse Boys 2 lastig, maar stond uiteindelijk met lege handen. Voor Laakkwartier was er meer succes in de strijd tegen de zondagafdeling van Voorschoten’97. Schipluiden en Ariston’80 hielden elkaar in evenwicht. DWO was net Victoria’04 de baas. DSVP versloeg Zuid West DH.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 2 Poule 1

DHL werd door het tweede team van Rijnsburgse Boys aan de zegekar gebonden. In de Bollenstreek kwam de thuisploeg door een eigen doelpunt van DHL op een 1-0 voorsprong. Abdelsammad Amerkan trok de stand weer gelijk. Na de thee gaf Cas Harte de formatie uit Delft hoop door de 1-2 aan te tekenen, maar Rijnsburgse Boys 2 trok het duel alsnog met 3-2 naar zich toe dankzij treffers van Xander de Jong en Marco de Leeuw.

Groep 2 Poule 2

Laakkwartier maakte het verschil met Voorschoten’97 (zo) al voor de rust. Na een kwartier spelen schoot Quinten van Zweden de 1-0 binnen. Hamza Boukhari (foto) zorgde nog voor de thee voor een 2-0 voorsprong. Na de hervatting werd er niet meer gescoord, waardoor Laakkwartier de punten in eigen huis hield. Quick Boys 2 troefde Van Nispen met 1-0 af.

Groep 2 Poule 3

Schipluiden en Ariston’80 gingen de rust in met de brilstand op het scorebord. In de tweede helft bracht Bouwe van der Poel de studenten op een 0-1 voorsprong. Ondanks een veldoverwicht moest Ariston’80 toch een tegentreffer incasseren. Uit een strafschop bracht Joost Vierinks de 1-1 eindstand op het bord.

Taurus kon op eigen veld niet voor een verrassing zorgen tegen Kethel-Spaland. De studenten gingen met 2-4 onderuit.

Groep 2 Poule 4

DSVP trok aan het langste eind tegen Zuid West DH. De club uit Pijnacker nam door treffers van Joey Zonneveld en Wilco de Niet een 2-0 voorsprong. Na een tegentreffer uit een strafschop van Mounir el Madrouni herstelde Joey Zonneveld de marge van twee: 3-1. Saad Rahmoune bracht Zuid West DH weer terug in het duel, maar Nick van de Eijk en Rick de Bruijn schoten het team van trainer Alex van der Harst naar een 5-2 zege.

DWO zette het uitduel bij Victoria’04 om in een nipte overwinning. Het duel werd beslist door een treffer van Jean-Pierre Nocento in de zeventigste minuut. DWO was gedurende het duel duidelijk de bovenliggende partij, maar bleef – ondanks veel kansen – steken op dat ene doelpunt: 0-1.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder