Beker Groep 2 Poule 5-11 | VDL komt goed terug, monsterscore Oliveo

Niks leek een zege van Sporting Leiden in de weg te staan, bij de rust stonden de Leidenaren in Maassluis met 0-2 voor. Na de theepauze kwam de thuisploeg echter sterk terug. Oliveo was weer eens op schot, nu was sv Madestein het kind van de rekening.

Tekst: Peter Petit

Groep 2 Poule 5

Na 26 minuten kwamen de gasten op 0-1 en na geweldige aanname van één van de Sporting-spelers stond de ruststand van 0-2 op het scorebord en leek het einde verhaal voor de thuisploeg. Wat er in de thee zat zullen we nooit te weten komen, maar het had wel een positieve werking op de gastheren. Uit ogenschijnlijk geslagen positie kwam de formatie uit Maassluis sterk terug. Kees Ketting scoorde de 1-2 en via Senna Penning kwamen beide teams op gelijke voet. Het was wederom Senna Penning die de winnende treffer voor VDL scoorde: 3-2.

De tweede wedstrijd in deze poule, DHC 2 – Verburch, vond geen doorgang omdat het tweede elftal van DHC – een zondagteam -, op deze zaterdagmiddag onvoldoende spelers op de been kon brengen om de wedstrijd te spelen. Een door de Delftenaren voorgestelde alternatieve speeldag was voor Verburch geen optie.

Groep 2 Poule 6

Na een assist van Kaj Kronenburg scoorde Frank van der Riet de 1-0 voor Blauw Zwart tegen DVO’32 uit Vlaardingen. Dat was tevens de ruststand, maar de tweede helft was nog geen drie minuten oud toen de blauw-zwarten afstand namen van de tegenstander. Ditmaal was Frank van der Riet verantwoordelijk voor de assist en nam Kaj Kronenburg de gelukwensen van zijn teamgenoten als doelpuntenmaker in ontvangst. Het was wel zijn wedstrijd, want na 67 minuten was het wederom Kaj Kroneburg, die de vijandelijke keeper namens het met goede intensiteit en vermogen spelende Blauw Zwart, de vijandelijke keeper het nakijken gaf.

Toch ook kritiek van de technische staf van Blauw Zwart na afloop. Zo moet het balbezit beter in de laatste fase, waarin teveel kansen niet benut werden, beter. Ook speelde Blauw Zwart ‘te sociaal’ en dat moet eruit, zo viel langs de lijn van de technisch verantwoordelijken te horen.

Monsterscore

Dat Oliveo een productieve ploeg heeft, bewezen de Pijnackers afgelopen kampioensseizoen, met meer dan honderd doelpunten op hun conto. De ploeg is het scoren op sportpark De Groene Wijdte absoluut nog niet verleerd. Zaterdag liet de nieuwe zaterdag derdeklasser weinig heel van SV Madestein, 12-0. Bij de rust leidde Oliveo met 5-0 dankzij treffers van Max Huurman, Laurens Huurman (foto), goaltjesdief Niels Bentvelzen (2x) en Stefan van der Griend.

Na rust ging de doelpuntenmachine van Oliveo gewoon verder. De 6-0 kwam van de voet van Gerben Pels, 7-0 werd het door Laurens Huurman (weer hij), voordat Jeffrey Paanakker in beeld kwam met twee treffers: 8-0 en 9-0. Nu werd het de thuisploeg wel erg gemakkelijk gemaakt, de Madesteiners lieten het helemaal lopen en de doelman solliciteerde naar de functie van standbeeld, want er zat geen stukje beweging meer in zijn optreden. Het was tenslotte Jeffrey Paanakker die met twee doelpunten de eindstand op 12-0 bepaalde, waardoor zijn totaalscore zaterdag op vier kwam.

Groep 2 Poule 10

De wedstrijd van Deltasport uit Vlaardingen tegen Naaldwijk eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg tegen een Naaldwijk, dat een dag had waar echt alles tegenzat. Na een 2-0 ruststand stond direct na de aftrap voor het tweede deel van de wedstrijd al de 3-0 op het scorebord. De witkielen uit het Westland deden via Floris Groot nog iets terug, met zijn eretreffer bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Groep 2  Poule 11

Koudekerk tegen Rozenburg eindigde in een 2-3 zege voor de bezoekers. Omdat SVH zich heeft teruggetrokken ging het geplande treffen tegen sc Monster niet door. SVH kon geen team op de been brengen. Volgens SVH wilde men bij sc Monster onder geen beding meewerken om de wedstrijd te verplaatsen naar een doordeweekse avond. SVH miste zes spelers door werk, er was geen trainer beschikbaar vanwege werkzaamheden bij de Sparta-vrouwen en overige begeleiding was er ook niet vanwege werk en vakantie. ,,Dat kan gebeuren als je als zondagclub ingedeeld wordt bij enkel zaterdagclubs”, aldus een reactie van SVH-kant.