Zware schorsing dreigt voor oud-ADO-jeugdspeler Gustavo Hamer

Gustavo Hamer (25), oud-jeugdspeler van ADO Den Haag, hangt een zware straf boven het hoofd. De kleine (1,69 m) spelmaker van Coventry City, uitkomend in de Engelse Championship (1e divisie) kreeg zaterdag in de doelpuntloos geëindigde Midlands derby tegen Birmingham City, zijn tweede rode kaart van dit  seizoen.

Tekst: Peter Petit

Dat betekent dat de 25-jarige in Brazilië geboren Hamer de komende vier wedstrijden van the Sky Blues vanaf de kant toe moet toekijken. Hamer, bezig aan zijn derde seizoen in de CBS Arena van Coventry City, kreeg zijn tweede uitsluiting zaterdag in de ‘dying minutes’ van het duel na ‘gewelddadig gedrag’ ten opzichte van invaller Hannibal Mejbri van Birmingham City.

Geen beroep

Coach Mark Robins van het in degradatienood verkerende Coventry City zei na afloop van duel, dat zijn club niet in beroep gaat tegen de schorsing van Hamer die afgelopen zomer nog in de belangstelling stond van het naar de Premier League gepromoveerde Fulham en Glasgow Rangers. De coach liet weten nog wel met verantwoordelijke scheidrechter Graham Scott te willen praten over het incident, dat Hamer voor lange tijd aan de kant gaat houden.

Reputatie

Hamer heeft een reputatie van kaartenpakker. Halverwege het seizoen 2017/18 vermeldde zijn ‘strafblad’ bij zijn toenmalige club FC Dordrecht reeds vijf gele- en een rode kaart. “Dat is teveel” liet Hamer destijds weten in een interview met het AD. Afgelopen seizoen verzamelde Hamer bij Coventry City vijftien gele kaarten. Intussen verkeert Coventry City in zwaar weer. Het bezet de laatste plek in de Championship met slechts drie punten uit zeven wedstrijden, waarbij aangetekend dat de ploeg nog drie wedstrijden tegoed heeft.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder