Berry Powel stopt met voetballen op hoger niveau

Berry Powel (foto), ooit speler van ADO Den Haag, heeft besloten komend seizoen op een lager niveau verder te gaan als voetballer. De 40-jarige aanvaller denkt daarbij aan een club uit de eerste, tweede of derde klasse.

Naast ADO Den Haag kwam Powel voor veel andere clubs uit. In het betaalde voetbal voor De Graafschap, FC Den Bosch, MillWall, FC Groningen, het Spaanse Gimnàstic de Tarragona, Huracán Valencia CF en Elche CF, Heracles Almelo en Roda JC. Bij de amateurs was hij actief bij Kozakken Boys, IJsselmeervogels, DVS’33 en GVVV.

Vrije tijd

Powel geeft in een interview met RegiosportVeenendaal.nl aan dat vooral het hebben van meer vrije tijd een belangrijk argument is bij zijn besluit: ,,Als je op divisie-niveau speelt, heb je amper een vrij weekend. Dat is op een lager niveau wel anders. Dan heb je, ten opzichte van de Tweede Divisie, opeens een weekend of acht extra zonder wedstrijden. De afgelopen periode heb ik ervaren hoe lekker dat is en daardoor ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het voetbal op het hoogste amateurniveau waarschijnlijk achter mij ga laten.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder