Arbiter Van Boekel stuurt Steijn al na acht minuten weg

NAC en zeker trainer Maurice Steijn (foto) heeft geen goed woord over voor het optreden van scheidsrechter Pol van Boekel bij het duel tussen FC Volendam en NAC Breda. Van Boekel stuurde de Haagse trainer al binnen acht minuten uit de dug-out.

NAC ging in Volendam met 2-1 onderuit. De thuisploeg kwam al na zeven minuten spelen aan de leiding. Een treffer, die in de ogen van trainer Steijn niet goedgekeurd had mogen worden. Steijn na afloop voor de camera bij ESPN: ,,In mijn optiek werd er een overtreding op Dion Malone gemaakt. En niet alleen ik, ik zag ook een aantal spelers protesteren. Daarop reageerde ik eerst richting de grensrechter, vervolgens richting de scheidsrechter.”

Geel

Steijn verder over zijn boosheid: ,,Als ik wil dat mijn spelers scherp aan de wedstrijd beginnen, verwacht ik dat ook van de leidsmannen. Dat zei ik tegen hem. Hij kwam toen naar de bank om me geel te geven, waarop ik hem een half applaus gaf. Ik dacht dat we het als ervaren mannen op konden lossen, maar blijkbaar kon dat niet.”

Klappen

En dus moest Steijn vertrekken. ,,Het klappen is misschien niet zo volwassen, maar als je zolang meeloopt kun je dat als mannen onder elkaar oplossen”, is de mening van de NAC-trainer. ,,Dan schat je de emotie van het moment een beetje in. Meestal hebben we jonge mannetjes in onze competitie en als je dan zo’n ervaren man hebt, verwacht ik dat hij het met een beetje autoriteit op kan lossen. Maar dat heeft hij niet, dus vond hij het leuk om mij weg te sturen. Ik denk het wel, volgens mij was hij er niet rouwig om.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder