Hagenaar Cor Pot geen vriend meer van Louis van Gaal

In een uitgebreid interview met Voetbal International laat de in Den Haag geboren Cor Pot (foto) -en onder meer oud-trainer van Wilhelmus, seizoen 1988-1989 – weten, dat hij Louis van Gaal niet meer rekent tot zijn vrienden. De rechterhand van Dick Advokaat geeft aan dat het fout ging tijdens het EK O21 in 2013.

Cor Pot was toen de coach van het Oranje O21-team en Louis van Gaal de bondscoach. Van Gaal trachtte toen de nodige invloed te hebben op de gang van zaken tijdens het EK. Van Gaal wilde zijn ‘mensen’ meesturen in de staf. Pot ging daar toen voorliggen en dat resulteerde in het meesturen van een aantal mensen uit de staf van Van Gaal.

Ander mens

Cor Pot tegen VI: ,,Wat ik toen voelde en later kreeg bevestigd, was dat een aantal elke avond alles doorbriefde aan Van Gaal die toen met Oranje in Indonesië zat. Als ik dat toen zeker had geweten, had ik ze er meteen uitgepleurd.”

,,Ik kende Louis goed, hij was een vriend. Maar in zijn rol als bondscoach, was hij een ander mens”, gaat Pot verder. ,,Al ver voor het toernooi begonnen de eerste strubbelingen tussen ons en het werd erger toen hij zich vanuit Indonesië, waar hij met Oranje verbleef, begon te bemoeien met ons toernooi. Vond ik niet prettig. Maar toen hij eenmaal kwam kijken in Israël was de kou snel uit de lucht en hebben we nog een leuke periode gehad. Tot Italië ons uitschakelde in de halve finale.”

Gedag

Van Gaal liet later, toen hij voor het bekijken van de Confederations Cup in Brazilië verbleef, zijn kritiek horen. Pot: ,,Hij kraakte alles af. Dat viel me zo tegen. Ik heb Louis daarna nog vaak gezien, maar meer dan gedag zeggen of een hand geven doen we niet meer.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder