Feyenoord volgend seizoen present in Eredivisie Vrouwen

Feyenoord zal komend seizoen ook deel uitmaken van de teams in de Eredivisie Vrouwen. De club hoopt met deze stap het vrouwenvoetbal in de Rotterdamse regio een impuls te geven, meldt het AD.

,,Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken”, laat Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, weten aan het dagblad. ,,Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken. Daarbij beginnen we bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen.”

Belofte

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord en oud-international, over de stap die de club nu maakt. ,,In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Vrouwen Eredivisie, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken. Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1, en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren.”

Academy

Vanaf september 2020 maken de drie vrouwenteams van Feyenoord (MO14, MO16, Beloften) officieel onderdeel uit van Feyenoord Academy en worden de wedstrijden gespeeld op de velden van Varkenoord. Komend seizoen zal Varkenoord ook de thuisbasis zijn voor Feyenoord Vrouwen 1.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder