4e klasse F: sv Erasmus tegen sv Houtwijk gestaakt, winst voor MSV’71

||||||||||||||

Het duel tussen sv Erasmus en sv Houtwijk werd tot twee keer toe stilgelegd. De arbiter had er na de tweede keer genoeg van en besloot het duel niet uit te spelen. MSV’71 kon profiteren en kwam in punten gelijk met sv Houtwijk na een zege op Maasdijk.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Wil aan de Wiel

sv Erasmus-sv Houtwijk

De mooie strijd tussen sv Erasmus en sv Houtwijk werd in blessuretijd definitief gestaakt.  De wedstrijd was in de 85e minuut bij een stand van 2-2 ook al stilgelegd na een handgemeen tussen een speler van sv Houtwijk en een toeschouwer. In de blessuretijd schoot de ploeg van trainer Richard Douw de 2-3 binnen, maar er had volgens sv Erasmus een achterbal gegeven moeten worden. Na commentaar op de leiding van arbiter David van Dis besloot deze het duel definitief te staken. Voor sv Erasmus hadden Danny Stakenburg en Yelson Caicedo Mina gescoord.

MSV’71-Maasdijk

MSV’71 kon door het staken bij sv Houtwijk het gat met de koploper dichten. In Massluis werd de streekderby met Maasdijk winnend afgesloten. Kevin Edmilson Santos en Jasper van Veen bezorgden MSV’71 voor de rust een 2-0 voorsprong. In deze stand kwam na de thee geen verandering meer. Net als sv Houtwijk heeft MSV’71 42 punten, maar een duel meer gespeeld.

GSC ESDO-GDA

GDA domineerde het duel met GSC ESDO, maar had moeite om het net te vinden. Na drie mislukte doelpogingen op paal en lat kwam vlak voor rust toch de verdiende 0-1 op het bord. Uit een strafschop scoorde Arnout Ooijevaar. Tien minuten na de thee was Ooijevaar weer trefzeker vanaf elf meter. Uit een mooie volley besliste Nick Selier het duel in de 68e minuut in het voordeel van GDA. In de slotfase gaven Sander van der Ende en Gokmen Coban de stand een nog fraaier aanzien: 0-5.

VCS-Quintus

VCS begon sterk aan het duel met Quintus en dit leverde al in het eerste kwartier twee kansen op. Na een goede combinatie door de as zette Gregory Overman in de twintigste minuut Emanuel Ampiaw alleen voor de keeper en viel de 1-0. Een paar minuten later kon Rico Kogeldans de bal na een vrije trap, die dood voor het doel viel, inschieten en was het 2-0. In blessuretijd schoot Jesse van Paasen Quintus terug in het duel. Met een snoeihard schot bepaalde Ne-Shawn Morris tien minuten na de hervatting de stand op 3-1. Omdat een speler van VCS bij een vrije trap geen afstand hield gaf Rob van Binsbergen de speler een klein trapje tegen de schenen. Dit leverde de Quintus-speler rood op. De bezoekers gingen opportunistisch spelen en dit leverde de 3-2 op uit een vrije trap van Bram Damen. Een tweede rode kaart volgde na het vloeren van Colling Seintje. Ook Seintje kreeg twee keer geel na aanhoudend reageren. Diep in blessuretijd schoot Rico Kogeldans de 4-2 eindstand op het bord.

ODB-Wanica Star

ODB vergat na een vroege openingstreffer van Jaouad Bouyaouzan zelf te blijven voetballen en de kansen te benutten. Kort voor de rust kon Wanica Star gelijk maken. Een bal van Reggie Duah vloog van net buiten het strafschopgebied de kruising in. ODB kwam na rust door een treffer van Jordi Mulder opnieuw op voorsprong, maar vergat het duel daarna te beslissen. Dit gaf Wanica Star moed en vijf minuten voor tijd werd een doorgekopte bal door Jeffrey Nygana in de korte hoek ingeschoten: 2-2.

HMSH-PGS/Vogel

PGS/VOGEL toonde geen genade met HMSH. De bezoekende formatie van trainer Vita Lorente kwam meteen na de aanvang op een 0-1 voorsprong door een treffer van Danny Plugge. Nog voor rust scoorde Plugge ook zijn tweede treffer. In de tweede helft scoorde PGS/VOGEL aan de lopende band. HMSH kreeg maar liefst zeven treffers om de oren. Glenn Plum, Danny Plugge (2x), Mike van Alem, Mario van Duinen (2x) en André Thiebou brachten de 0-9 eindstand op het bord.

BMT-Toofan

BMT en Toofan gingen beide vol voor de winst. Al na twaalf minuten spelen kwam BMT met tien man te staan, nadat een speler zich met woorden niet kon inhouden tegenover de arbiter die meteen rood trok. Toofan trok voordeel uit de overtalsituatie en nam voor de rust de leiding door een treffer van Sergei Dzhersh. Meteen na de hervatting kwam BMT op 1-1 nadat Vedat Kapikiran een kopbal in het doel liet verdwijnen. BMT verzuimde op 1-2 te komen, waarna Toofan wel scoorde. Opnieuw was Dzersh trefzeker. Volgens BMT was er duidelijk sprake van buitenspel. BMT bleef voetballen en won toch nog het duel door treffers van Ilhan Senturk en Erdi Cinar: 3-2.